Site icon NewsIT
10:18 | 12.10.25

Έξαλλοι πανηγυρισμοί των φιλάθλων της Αλβανίας με πυροβολισμούς στον αέρα και συνθήματα με πολιτικό χαρακτήρα από τους παίκτες

Αλβανία

Οι φίλαθλοι της Αλβανίας πανηγυρίζουν τη νίκη κόντρα στη Σερβία/ φωτογραφία από youtube

Newsit Newsroom

Θύμισε τον τρόπο που είχαν πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στην Ελλάδα το 2004

Η Αλβανία «απέδρασε» με 1-0 από τη Σερβία και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στο Μουντιάλ της Κεντρικής Αμερικής. Οι Αλβανοί φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της χώρας τους για να γιορτάσουν τη νίκη σε μία αναμέτρηση και με πολιτικό παρελθόν.

Οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων της Αλβανίας συγκρίθηκαν από το «Sport Eskpres» με αυτούς από το μακρινό 2004, μετά τη νίκη τους με 2-1 τότε ενάντια στην Εθνική Ελλάδας. Στην Πρίστινα, μάλιστα, άνδρας φέρεται κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών να έβγαλε όπλο και να πυροβόλησε στον αέρα.

 

Οι παίκτες της Αλβανίας στο αεροπλάνο με το οποίο γύριζαν στη βάση τους τραγούδησαν συνθήματα για τον Αντέμ Γιασάρι, ο οποίος θεωρείται εθνικός ήρωας για τη χώρα, καθώς υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου. Ο Γιασάρι πολέμησε για την ανεξαρτησία του Κοσόβου τη δεκαετία του 90′ και σκοτώθηκε το 1998 από σερβικές δυνάμεις που περικύκλωσαν όλο το χωριό του. 

 

Μόλις, η αποστολή της Αλβανίας έφτασε στο αεροδρόμιο πολλοί Αλβανοί φίλαθλοι περίμεναν για να αποθεώσουν και να ευχαριστήσουν τους παίκτες για τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Σερβία.  

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version