Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εκτός βάθρου ο… καλύτερος φετινός Φιλιππίδης!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Κώστας Φιλιππίδης βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, αλλά έμεινε εκτός μεταλλίων στον τελικό του άλματος επί κοντώ, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Πράγα, καταλαμβάνοντας την 5η θέση

Στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης του επί κοντώ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Κώστας Φιλιππίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας, βελτιώνοντας το φετινό του ατομικό του ρεκόρ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε στα 5,75 να δημιουργεί το νέο φετινό προσωπικό του ρεκόρ. Στα 5,80 δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση για φέτος, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βάθρου. Αυτή ήταν η τρίτη φορα που ο Φιλιππίδης συμμετείχε σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς ήταν τέταρτος πριν από δύο χρόνια στο Γκέτεμποργκ και πέμπτος πριν από τέσσερα στο Παρίσι.

Ο Ρενό Λαβιλενί αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με άλμα στα 5,90μ. και στη συνέχεια πραγματοποίησε ρεκορ αγώνων με 6,04μ, βελτιώνοντας παράλληλα την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης πλέον στον κλειστό στίβο δοκίμασε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ. Ανέβασε τον πήχη στα 5,17μ. Αλλά δεν τα κατάφερε.

Την καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα του έκανε ο Ρώσος Αλεκσάντρ Γκρίπιτς και με νέο ατομικό ρεκόρ στα 5,85μ. ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ ολοκλήρωσε τη δυνατή παρουσία στον κλειστό με 5,85μ. και το χάλκινο μετάλλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε