Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Final Four Euroleague: Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή! Ματσάρες στη Βιτόρια

Final Four Euroleague: Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή! Ματσάρες στη Βιτόρια

Η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει αυτές τις μέρες στη Βιτόρια, όπου διεξάγεται το Final Four της Euroleague. Η έδρα της Μπασκόνια, Fernando Buesa Arena, φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης το κορυφαίο ραντεβού.

Ποιος θα κατακτήσει τη φετινή Euroleague; Η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρμπαχτσε ή η Εφές Αναντολού. Οι τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για το τρόπαιο, έχοντας τις ίδιες πιθανότητες.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό (19:00, Novasports), η φιναλίστ στα τρία τελευταία Final Four και πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017 Φενερμπαχτσέ του πολυνίκη Σέρβου προπονητή των 9 τίτλων Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα των τριών τίτλων αντιμετωπίζει τη συμπατριώτισσα και συμπολίτισσά της, Αναντολού Εφές, σε έναν τουρκικό «εμφύλιο» και 8ο «εμφύλιο» στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η ομάδα του “Ζοτς” μοιάζει να είναι το φαβορί, ωστόσο οι απουσίες των Λοβέρν και Ντατόμε και τα προβλήματα των Βέσελι και Κάλινιτς ίσως της στοιχίσουν. Από την πλευρά της, η ομάδα του Αταμάν επέστρεψε σε Final Four μετά από 18 χρόνια και δίχως άγχος θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, έχοντας παίξει εξαιρετικό μπάσκετ όλη τη σεζόν.

Στον δεύτερο ημιτελικό (22:00, Novasports), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό της στο Βελιγράδι από τη πολυνίκη ομάδα, με 10 τίτλους, Ρεάλ Μαδρίτης του Πάμπλο Λάσο.

Η τελευταία φορά που η «ρωσική αρκούδα» κατέκτησε τον τίτλο ήταν το 2016, ενώ η «βασίλισσα» το έπραξε μέσα στο Βελιγράδι το 2018. Στόχος της «βασίλισσας» είναι οι back to back τίτλοι για 3η φορά στην ιστορία της, αφού το πέτυχε δύο φορές (1964/1965 και 1967/1968).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις