Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η UEFA ρίχνει «μαύρο» στα social media – Ο λόγος του «μποϊκοτάζ»

Η UEFA ρίχνει «μαύρο» στα social media – Ο λόγος του «μποϊκοτάζ»

Η συγκεκριμένη κίνηση από την UEFA θα διαρκέσει από το βράδυ της Παρασκευής (30.04.2021) στις 23:59 μέχρι και τη Δευτέρα την ίδια ώρα.

Έχοντας σαν στόχο να βοηθήσει στη «μάχη» κατά των ποσταρίσματος μίσους που «πλημυρίζουν» πολλές φορές τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram) η UEFA ανακοίνωσε πως θα ρίξει.. μαύρο στις σελίδες της, σε αυτές τις πλατφόρμες.

Να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν πέσει θύματα ανώνυμων επιθέσεων (ρατσιστικών, ομοφοβικών και άλλων), από ένα «πληκτρολόγιο» που βγάζει… μίσος.

Οι αρχές του ποδοσφαίρου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Έτσι,η UEFA παίρνει το παράδειγμα των Άγγλων και στέλνει το μήνυμα της.

«Είναι επικίνδυνο να επιτρέψουμε να αναπτυχθεί μια κουλτούρα μίσους τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο σύνολο της κοινωνίας», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Είναι ώρα για το ποδόσφαιρο να ορθώσει ανάστημα και είμαι εντυπωσιασμένος από τη αλληλεγγύη που έχουν δείξει όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό», πρόσθεσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις