Ενώ όλοι περίμεναν την ανακοίνωση του Μπεν Αρφά, ο Ολυμπιακός αιφνιδίαζει προχωρώντας στην απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του 24χρονου επιθετικού από το Κογκό, Τρεζόρ Μπούτου.
Ο άγνωστος στην Ευρώπη Μπούτου έρχεται στο λιμάνι με τις καλύτερες συστάσεις. Το 2007 ήταν κορυφαίος σκόρερ στην Αφρική, ενώ φέτος ήταν υποψήφιος για τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς.
Ο 24χρονος επιθετικός αγωνιζόταν στην Μαζέμπε με την οποία έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι.
Ο παίκτης θα αποκτηθεί ως δανεικός για τους επόμενους έξι μήνες και αν ικανοποιήσει τον Ζίκο θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του που ανέρχεται στο 1,4 εκταομμύριο ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του.
Ο μάνατζερ του παίκτη Κώστας Μπότος δήλωσε ότι είναι ο διασημότερος ποδοσφαιριστής στην Αφρική
Αισιοδοξία για Μπεν Αρφά
Όσον αφορά στην περίπτωση Μπεν Αρφά, οι ερυθρόλευκοι είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση της σπουδαίας μετεγγραφής. Το ραντεβού του παίκτη με την Μαρσέιγ δεν πραγματοποιήθηκε διότι ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας των δύο συλλόγων.
Οι Γάλλοι επιθυμούσαν το 70% των χρημάτων μπροστά ενώ ο Ολυμπιακός αντιπρότεινε το 30%. Η συμφωνία έχει επέλθει και όλοι περιμένουν το οκ του ποδοσφαιριστή.
Γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Μαρσέιγ ζητάει πλέον 9 εκατομμύρια ευρώ
Θα αποκτηθεί και ο Λούα Λούα
Τέλος ο Ζίκο αφού πρώτα ενημερώθηκε από τον γυμναστή των ερυθρόλευκων συμφώνησε να προχωρήσει η μετεγγραφή του Τρεζόρ Λούα Λούα, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε 3 εβδομάδες θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί.