Η Φενέρμπαχτσε ήρθε σε εξωδικαστική συμφωνία με την Ουέφα για ανάκληση της ποινής αποκλεισμού της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει πως θα μπει στους ισχυρούς στην κλήρωση της Παρασκευής, στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στα... θηρία.
Πρόκειται για μία αν μη τι άλλο περίεργη απόφαση που προσβάλλει το κύρος και την αξιοπιστία της Ουέφα.
Μπορεί η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τιμώρησε με διετή αποκλεισμό την Φενέρμπαχτσε (λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Τουρκία) και πριν από μερικές μέρες να μην έκανε δεκτή την έφεση της τουρκικής ομάδας, ωστόσο μία μέρα πριν την κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ουσιαστικά άλλαξε άποψη.
Το CAS ανακοίνωσε πως η Ουέφα ήρθε σε συμφωνία με τις τουρκικές ομάδες (Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας), για ανάκληση της ποινής αποκλεισμού τους, μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους από το διαιτητικό δικαστήριο.
Αυτό σημαίνει ότι η Φενέρμπαχτσε και η Μπεσίκτας θα συμμετέχουν στις κληρώσεις των προκριματικούς αγώνες του Champions League (Φενέρμπαχτσε) και του Europa League (Mπεσίκτας) και πως ο ΠΑΟΚ θα μπει στους αδύνατους της κλήρωσης.
Στο μεταξύ, οι διαδικασίες της διαιτησίας συνεχίζονται με βάση ένα επισπευσμένο καλεντάρι το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ όλων των πλευρών και έτσι οι ακροαματικές διαδικασίες θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, με τις τελικές αποφάσεις να εκδίδονται πριν από τις 28 Αυγούστου 2013 (Φενέρμπαχτσε) και 30 Αυγούστου 2013 (Μπεσίκτας)», αναφέρει η ανακοίνωση του CAS.
Φαίνεται πως στη Νιόν έκριναν ότι είναι πιο εύκολο να έχουν τις δύο τουρκικές ομάδες μέσα στο κόλπο και να τις αποκλείσουν όταν θα τελεσιδικήσει η ιστορία στο CAS παρά να τις αποκλείσουν από τώρα, να μην μετάσχουν στις κληρώσεις ή στους προκριματικούς και να γίνει μεγαλύτερο μπλέξιμο αν δικαιωθούν στη συνέχεια.
Όπως και να ΄χει ο ΠΑΟΚ πλέον έχει δύσκολο έργο για να περάσει στα πλέι-οφ αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Λιόν, Ζενίτ, Αϊντχόφεν, Φενέρμπαχτσε και Μέταλιστ, ενώ αποφεύγει τις Σάλτσμπουργκ, Νόρτζελαντ, Γκρασχόπερς και Ζούλτε Βάρεγκεμ.
Έβαλε τέλος στη φημολογία για Τζεμπούρ ο ΠΑΟΚ
Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Νέτσιντ
Θέλει να “κλείσει” Αϊσάτι ο ΠΑΟΚ (VIDEO)
Ανακοίνωσε Νέτσιντ ο ΠΑΟΚ
Σάλπι “μαγεία”, σταθερή αξία
Κατσουράνης: Θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα!
Ενισχύεται στην επίθεση με Νέσιντ ο ΠΑΟΚ
Εξετάζει Πουιγκρενιέ ο ΠΑΟΚ για την άμυνα
Οριστικά στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ
Σαλπιγγίδης: Τώρα όλοι θέλουν ΠΑΟΚ
Ψάχνει… ρυθμό ο ΠΑΟΚ – Άρεσε ο Λούκας
“Ο Τζεμπούρ επιλέγει ΠΑΟΚ, εάν…”!
“Τούρκος” ο Ιτάνζ
Λούκας: Απέρριψα τον Ολυμπιακό για τον ΠΑΟΚ