Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη – Αρίνα Σαμπαλένκα 2-0: Προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA Finals με εντυπωσιακή εμφάνιση

Μαρία Σάκκαρη – Αρίνα Σαμπαλένκα 2-0: Προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA Finals με εντυπωσιακή εμφάνιση

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μια τρομερή εμφάνιση κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα, νίκησε με άνεση το Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA Finals για δεύτερη σερί χρονιά.

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε με ιδανικό τρόπο και ψυχραιμία την… αντεπίθεση της 24χρονης Λευκορωσίδας στο δεύτερο σετ, επικράτησε με 6-2, 6-4 μέσα σε 97 λεπτά και έγινε η πρώτη παίκτρια που πέρασε στα ημιτελικά του WTA Finals.

Η φορμαρισμένη Ελληνίδα πρωταθλήτρια (νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε έτσι για τρίτη φορά την Σαμπαλένκα, μετά από επτά αγώνες. Να αναφέρουμε ότι η Σάκκαρη δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο Group Nancy Richey του τουρνουά.

Στο άλλος ματς, η Ονς Ζαμπέρ νίκησε με ανατροπή (1-6, 6-3, 6-3) την Τζέσικα Πεγκούλα, οπότε το δεύτερο «εισιτήριο» θα βρει κάτοχο τα ξημερώματα του Σαββάτου (05/11). Η Σάκκαρη θα αναμετρηθεί με την 28χρονη Τυνήσια, που θα… καίγεται για τη νίκη (η πρόκριση θα κριθεί ασνάμεσα στην Ζάμπερ και την Σαμπαλένκα).

Η Σάκκαρη θα περιμένει τώρα να δει ποια από τις Ίγκα Σβιόντεκ, Καρολίνα Γκαρσιά και Κόκο Γκοφ θα αντιμετωπίσει στην 4άδα.

Εάν η ελληνίδα πρωταθλήτρια κερδίσει την Ζαμπέρ στην 3η αγωνιστική των ομίλων, θα τερματίσει 1η στον γκρουπ της και θα αντιμετωπίσει τη 2η του άλλου ομίλου. Αν ηττηθεί από την Τυνήσια, θα τερματίσει 2η και θα παίξει στις “4” με την 1η του άλλου ομίλου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις