Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη – Τζέσικα Πεγκούλα 0-2: Άδοξος αποκλεισμός από το Australian Open

Μαρία Σάκκαρη – Τζέσικα Πεγκούλα 0-2: Άδοξος αποκλεισμός από το Australian Open
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε κακό παιχνίδι κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα και γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (7-6, 6-3) και τον άδοξο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Australian Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε να “κυνηγάει” από την αρχή του αγώνα και δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας στη διοργάνωση μετά από “μάχη” μόλις 1 ώρας και 35 λεπτών.

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ της και η Πεγκούλα προηγήθηκε με 3-1 σετ, όμως το Νο8 του κόσμου επέστρεψε και με δικό της μπρέικ ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει νέο μπρέικ της Αμερικανίδας για το 5-3. Η Ελληνίδα “άντεξε” αρχικά και παρότι βρέθηκε με την “πλάτη στον τοίχο”, με νέο μπρέικ έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως η αντίπαλός της τα έκανε όλα τέλεια, προηγήθηκε με 7-0 και “καθάρισε” το πρώτο σετ, για το 1-0.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε όμως ούτε στο δεύτερο σετ, με την Πεγκούλα να παίρνει ξανά πρώτη το προβάδισμα με μπρέικ, φθάνοντας στο 3-1. Οι δύο αθλήτριες κράτησαν στη συνέχεια τα σερβίς τους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την Μαρία Σάκκαρη, που ηττήθηκε με 6-3 και 2-0 στα σετ.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια έμεινε με την πολύ καλύτερη πορεία από πέρυσι στο Australian Open, αλλά έχασε την ευκαιρία για μία σημαντική διάκριση στο τουρνουά της Μελβούρνης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Τζέσικα Πεγκούλα έχει σταθερά καλή πορεία στο αυστραλιανό Γκραν Σλαμ, καθώς και πέρυσι έφθασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις