Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς κινήθηκε το κομβόι των Κροατών – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Νέο βίντεο ήρθε σήμερα (15.8.2023) στο φως της δημοσιότητας, που δείχνει την πορεία που έκανε το κομβόι με τους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ λίγο πριν από το μοιραίο χτύπημα στο σημείο που βρίσκονταν οι φίλοι της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Όσο περνούν οι μέρες, κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερα βίντεο από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, με τις κάμερες αλλά και τους περαστικούς να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των ακροδεξιών χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το υλικό σαν κομμάτια παζλ, προκειμένου να βρουν ποιος ήταν αυτός που έδωσε στον Μιχάλη Κατσουρή το δολοφονικό χτύπημα, από το οποίο ο ίδιος υπέκυψε και έχασε τη ζωή του.

Κάπως έτσι δημοσιοποιήθηκε ένα καινούργιο βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται καρέ-καρέ η διαδρομή των χούλιγκανς της Ντινάμο, από την αποβίβαση τους στον ΗΣΑΠ έως την πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, ακριβώς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στο σημείο που βρίσκονταν μικρά παιδιά και περαστικοί.

Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο: 

Πρωθυπουργός Κροατίας: Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η υπόθεση

Εν τω μεταξύ, στο ζήτημα των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έχουν προφυλακιστεί σε 16 ελληνικές φυλακές αναφέρθηκε σήμερα (15.8.2023) ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος σε αντίθεση με τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς τόνισε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι δηλώσεις του Κροάτη πρωθυπουργού έρχονται σε απάντηση της νέας τοποθέτησης του Μιλάνοβιτς αλλά και στην επιστολή που του είχε στείλει μια ομάδα γονέων και μελών οικογενειών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που προφυλακίστηκαν για τη συμμετοχή τους στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως τραγική κατάληξη τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Οι γονείς των συλληφθέντων ζητούσαν κυβερνητική παρέμβαση για την ασφάλεια των παιδιών τους και μια δίκαια δίκη από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι η Αθήνα, μέσω κυβερνητικών πηγών είχε δηλώσει ότι «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη». Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος είχε επικρίνει τα όσα είχε δηλώσει αρχικά ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας. Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

»Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν δώσαμε άδεια για πάρτι» λέει η Πρυτανεία – 313 προσαγωγές μετά τα σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
Μέχρι τις 8:30 το πρωί, κλούβες των ΜΑΤ μετέφεραν τους προσαχθέντες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης
Σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
18
Βιολάντα: Το ψυχικό αποτύπωμα που άφησε η τραγωδία και η δύσκολη πορεία της επόμενης μέρας
«Αυτό που πονά περισσότερο είναι η αίσθηση ότι ο κόσμος συνεχίζει ενώ η δική τους ζωή έχει παγώσει. Εκεί εμφανίζεται η μοναξιά του πένθους» εξηγεί η ψυχολόγος Γεωργία Γκοβίνα
Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα
Στο Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρονται 6 παιδιά μεταναστών από το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο – Με πολλαπλά κατάγματα τα πέντε
Το απόγευμα του Σαββάτου (07.02.2026) αναμένεται να απολογηθεί ο Μαροκινός που έχει αναγνωριστεί ως ο φερόμενος διακινητής του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες
Χίος 6
Φοινικούντα: Αγωγή για να κηρυχθεί ανάξιος κληρονόμος ο ανιψιός του ιδιοκτήτη
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας έχει ξεκινήσει επαφές με τοπικούς φορείς, εξετάζοντας το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του κάμπινγκ ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου
Ο ανιψιός του 68χρονου ιδιοκτήτη κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα 9