Site icon NewsIT

Οι γκρίζοι “σκότωναν” Έλληνες αλλά επιβίωσε ο Ολυμπιακός

12.05.2012 | 11:07
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο απεσταλμένος του NewsIt στην Κωνσταντινούπολη, Νικήτας Δρόσος αναλύει τους δύο ημιτελικούς της Ευρωλίγκας.

Η ομιλία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, παρουσία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου περιλαμβάνει όλη την ουσία του θριάμβου των “ερυθρολεύκων”:

“Καταλάβατε το πλάνο μείνατε πιστοί σε αυτό και δουλέψατε στο παρκέ σαν πραγματικοί πρωταθλητές. Είπαμε ότι ο
ρυθμός θα μας δώσει το παιχνίδι και δεν χάσατε τον έλεγχό του ούτε μια στιγμή. Δεν τέλειωσε τίποτε έχουμε τον τελικό μπροστά μας, αλλά σας αξίζουν συγχαρητήρια”.

Αν προσπαθήσει να αναζητήσει κάποιος κλειδιά στην κόκκινη επανάσταση των παικτών του Ντούντα στην Πόλη, ίσως να σταθεί στην εξαιρετική απόδοση του Σπανούλη, του Πρίντεζη ή τις αμυντικές επιδόσεις του Ντόρσι. Η αλήθεια είναι όμως, πως ο Ολυμπιακός πέταξε έξω από τον τελικό της διοργάνωσης τη Μπαρτσελόνα χάρη στον προπονητή του.

Ο Σέρβος ακολούθησε πιστά ένα σχέδιο βάση του οποίου οι Μπλαουγκράνα δύσκολα θα έβρισκαν το κλειδί της επιτυχίας. Ποιο ήταν αυτό το σχέδιο; Να εκμηδενίσει κάθε πιθανότητα των Ισπανών να πετύχουν εύκολο καλάθι
στον αιφνιδιασμό και να ελέγχει το δικό του παιχνίδι στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε επιλογές με υπομονή και αυτό δεν έδινε καμία ελπίδα γρήγορου μπάσκετ στον αντίπαλό του. Μπαρτσελόνα χωρίς αιφνιδιασμό είναι μισή Μπαρτσελόνα και οι > τη μισή Μπαρτσελόνα απέδειξαν ότι την έχουν και μάλιστα εύκολα.

Λίγο πριν ο Παναθηναϊκός ίσως και να γνώρισε την πιο απροκάλυπτη σφαγή στην ιστορία των φάιναλ φορ. Οι διαιτητές σαν Ρώσοι τεχνοκράτες έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να προστατεύσουν την επένδυση 30 εκ.
της ΤΣΣΚΑ. Στα τελευταία λεπτά τα έβλεπαν όλα υπέρ του Καζλάουσκας και ο Ισπανός Μαρτίν εκτέθηκε ανεπανόρθωτα για να καταφέρει τελικά να στείλει τους Μοσχοβίτες στον τελικό. Θα ήταν πολύ βαρύ για τον κάθε κομπλεξικό Ευρωπαίο να δει δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό και λίγο έλειψε οι γκρίζοι να κάνουν ζημιά και αργότερα στον Ολυμπιακό. Ας
κερδίσει λοιπόν ο καλύτερος στην τελική αναμέτρηση κι ας γεμίσει το Ταξίμ με ερυθρόλευκες σημαίες, από τον Πειραιά και όχι από τη Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερυθρόλευκος… άθλος με Μπαρτσελόνα – Στον τελικό με ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός

Κρίμα και άδικο – Διαιτητές και Κιριλένκο “φρέναραν” τον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version