Site icon NewsIT

Παπαλουκάς: Το Παρίσι θα “κοκκινήσει”

03.04.2010 | 16:04
Παπαλουκάς: Το Παρίσι θα “κοκκινήσει”

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εξηγεί γιατί η ομάδα του θα παίζει με... παίκτη παραπάνω στο φάιναλ φορ.

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα “ΦΩΣ” ο Θοδωρής Παπαλουκάς αναφέρθηκε στην φετινή πορεία των “ερυθρόλευκων”, τον κόσμο και την ποδοσφαρική ομάδα.

 
Η συνέντευξη του Θοδωρή Παπαλουκά:

Πώς το φαντάζεσαι το Μπερσί;

«Θα είναι γεμάτο από Ολυμπιακούς. Και πρέπει να είναι με Ολυμπιακούς. Τους είχε συνηθίσει αλλιώς αυτή η ομάδα παλιά. Γέμιζαν χαρά και επιτυχίες. Μετά ήρθαν τα δύσκολα χρόνια. Τώρα γίνεται καινούρια προσπάθεια, βλέπουν το δρόμο και οι φίλαθλοί μας είναι κοντά, καταλαβαίνουν»

Και γκρινιάζουν και καμιά φορά;

«Θέλουν συνέχεια διακρίσεις, το καταλαβαίνω. Μετά από τόσα χρόνια στις δυσκολίες, δεν είναι εύκολος ο πρωταθλητισμός. Σιγά, σιγά. Μπορεί φέτος να έρθει, μπορεί του χρόνου. Το γήπεδο όμως πρέπει να είναι κόκκινο. Ο κόσμος θέλω να πιστεύει και να στηρίζει».

Για να είμαστε δίκαιοι, φέτος ο κόσμος δίνει ρέστα. Και στα δύσκολα είναι δίπλα.

«Είναι αλήθεια. Εκτιμάνε την προσπάθειά μας. Μας δίνουν βοήθεια. Μας στηρίζουν, μας βοηθούν και μου αρέσει. Μακάρι να το δούμε και στο Παρίσι»

Ποιο είναι το μυστικό; Τι χρειάζεται μια ομάδα για να είναι πάντα στο μεγάλο ραντεβού; Αν πάρεις δώδεκα παικταράδες πας φάιναλ φορ;

«Με δώδεκα πολύ καλούς παίκτες δεν κάνεις ομάδα. Για να πας στον ημιτελικό και να τον κερδίσεις πρέπει να έχεις παίκτες που έχουν κερδίσει ημιτελικό. Και για να το πάρεις πρέπει να έχεις παίκτες που έχουν κατακτήσει τελικό. Δεν έχει σημασία πόσο καλοί είναι, αλλά τι παραστάσεις έχουν. Όταν πας και βλέπεις 30 σκάουτερ, κορυφαίους παράγοντες, διαιτητές, προπονητές, πρέπει να ξέρεις να διαχειριστείς τα πάντα».

Όταν θα σταματήσεις, ποια θα θεωρείς πιο ευλογημένη σεζόν της καριέρας σου; Εκτός αν δεν έχει έρθει ακόμη

«Νομίζω το 2005-2006. Και πιο συγκεκριμένα όλη τη σεζόν, καλοκαίρι με καλοκαίρι. Χρυσό στο Ευρωμπάσκετ, Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ, νταμπλ στη Ρωσία και MVP της ΦΙΜΠΑ. Και έπειτα δεύτερη θέση με την Εθνική στο Μουντομπάσκετ».

Η κατάκτηση του Κυπέλλου διαφοροποίησε τόσο πολύ προς το καλύτερο την κατάσταση στην ομάδα;

«Έφερε ηρεμία το Κύπελλο. Έφυγε το ψυχολογικό άγχος. Και από εμάς, προς τα έξω και το ανάποδο. Ο κόσμος βλέπει τι κάνουμε. Είναι πιο ήρεμος και έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Θέλω να πω ότι το Κύπελλο ίσως και να μας άλλαξε όλους».

Σε σχέση με πέρυσι τι έχει ο φετινός Ολυμπιακός σε μεγαλύτερο βαθμό;

«Πείρα, πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ήρθαν και παίκτες για να βοηθήσουν και να δώσουν τα πάντα. Ο Τεόντοσιτς, ο Κλέιζα και ο Λουκάς που γύρισε. Ο Τζος είναι άλλος παίκτης. Πέρυσι έκανε το αγροτικό του. Όλοι βηθάνε. Ο Σοφοκλής καλή μεταγραφή και αυτός. Πλέον αποδίδει τα μέγιστα. Φέτος στο φάιναλ φορ θα έχουμε και τον Βασιλόπουλο. Ο Σκούνι μας έχει φέρει την πείρα του. Ο Μπουρούσης δίνει τα πάντα. Όλοι βοηθάνε, ο Μπέβερλι, οι μικροί, δεν υπάρχει κανείς εκτός χορού. Και δεν μιλάω φυσικά για τον Νικόλα και τον Γιοτάμ που έχουν τεράστια πείρα».

Πάμε και στην Παρτιζάν

«Η Παρτιζάν είναι μια άκρως επικίνδυνη ομάδα. Εμείς συνέχεια φέτος παίζουμε με τις ομάδες που δεν έχουν να χάσουν κάτι απέναντί μας. Φαίνεται προς τα έξω ότι είναι στα υπέρ μας αλλά αυτό μπορεί να γυρίσει και σε βάρος σου. Αν πεις περάσαμε σίγουρα είσαι καταδικασμένος. Πρέπει να πας σοβαρά και να εκμεταλλευτείς την πείρα σου. Εγώ αυτό έχω μάθει και θα το λέω κάθε μέρα ως το φάιναλ φορ».

Αδικούνται οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού;

«Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 13 χρόνια έχει πάρει 12 πρωταθλήματα. Αρνούμαι να κατακρίνω οποιονδήποτε έχει πάρει 12/13 πρωταθλήματα. Είναι νομοτελειακό, δεν γίνεται να αρνείσαι τη φθορά. Αυτές σε κάνουν καλύτερο για τις επόμενες σεζόν. Σου δείχνουν το μέλλον και σε προκαλούν να γίνεις καλύτερος από ότι ήσουν. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα σε όλα. Για εμένα δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος μπορεί να κατακρίνει τους ποδοσφαιριστές. Έτυχε μια χρονιά να μην έρθουν αποτελέσματα, τι θα κάνουμε δηλαδή»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version