Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Superleague: Μια αναβολή “στέψης”, δυο εκπληκτικοί “δικέφαλοι” και μια “ροπαλιά”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά τα πράγματα στην Superleague -μετά το πέρας της 28ης αγωνιστικής- όσον αφορά τις ομάδες που θα μπουν στα πλέι οφ. Υποβιβάστηκε η Βέροια, αλλά θα δοθεί… μάχη μέχρι τέλους για το ποιος θα την ακολουθήσει στην Football league.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην έδρα του Λεβαδειακού για να κατακτήσει και μαθηματικά το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά οι Βοιωτοί είχαν το κίνητρο της… παραμονής στην κατηγορία και τον “μπλόκαραν”, βάζοντας “παράταση” στην “στέψη” του.

Το πιο ηχηρά αποτελέσματα έγιναν σε Τούμπα και ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην έδρα του ΠΑΟΚ έχοντας 9 αναπληρωματικούς στη σύνθεση του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο “δικέφαλος του Βορρά”, ο οποίος σταμάτησε στο 3-0, λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στη Λεωφόρο.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ ήταν απολαυστική! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ -έχοντας και αυτή αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της- βρήκε μπροστά της τον αδύναμο ΑΟΚ, τον οποίο και διέλυσε με 5-0, “αγγίζοντας” έτσι την είσοδο της στα πλέι οφ, μετά και το 0-0 της Ξάνθης στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Στο μίνι πρωτάθλημα θα βρεθεί και μαθηματικά ο Πανιώνιος, που ήρθε ισόπαλος με τον Πλατανιά (1-1) στη Νέα Σμύρνη.

Όσον αφορά την υπόθεση του υποβιβασμού, θα γίνει “μάχη” μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την ομάδα που θα ακολουθήσει την Βέροια, η οποία σφράγισε το “εισιτήριο” της για την Football Legue, μετά και την ήττα της στην έδρα του Παναιτωλικού (1-0). Τέσσερις είναι οι ομάδες θα παλέψουν για να αποφύγουν την… πτώση.

Ο Ηρακλής βρίσκεται για πρώτη φορά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, μετά και το μεγάλο “διπλό” στην έδρα του ΠΑΣ, ξεπερνώντας τον Λεβαδειακό και ισοβαθμώντας πλέον στους 25 β. με την ΑΕΛ, που έμεινε στο 0-0 στην έδρα του Ατρόμητου. Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολη, “άγγιξε” την παραμονή, μετά το 0-0 με την Ξάνθη.

Σε αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής της Superleague σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ατρόμητος-ΑΕΛ 0-0
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-0
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-0
Παναιτωλικός-Βέροια 1-0
Πανιώνιος-Πλατανιάς 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 1-2
ΑΕΚ-Κέρκυρα 5-0
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61
2. ΠΑΟΚ 55
3. Πανιώνιος 52
4. Παναθηναϊκός 51
5. ΑΕΚ 49
6. Ξάνθη 45
7. Πλατανιάς 42
8. Ατρόμητος 36
9. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Παναιτωλικός 31
11. Κέρκυρα 29
12. Αστέρας Τρίπολης 27
13. Ηρακλής 25
. Λάρισα 25
15. Λεβαδειακός 23
16. Βέροια 19
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε