Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ξεφτίλα! “Φωτιά” οι Θεσσαλονικείς – Έργο… Ουζουνίδη η “τριάρα”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παρέταξε μια ομάδα χωρίς… χημεία στην Τούμπα, προστατεύοντας πολλούς παίκτες ενόψει του ημιτελικού κυπέλλου της Μ. Τετάρτης και το “πλήρωσε”. Ο ΠΑΟΚ είχε κέφια και “τσάκισε” τους αγνώριστους “πράσινους” με 3-0, στο μεγάλο ματς της 28ης αγωνιστικής της Superleague. Οι δυο ομάδες θα τα… ξαναπούν στη Λεωφόρο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Βρήκε και τα… έκανε. Ένας “super” ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την επιλογή του Ουζουνίδη να ξεκινήσει τον Παναθηναϊκό με ΜΟΝΟ δυο παίκτες που λογίζονται ως βασικοί και τον έκανε… φύλλο και φτερό, επικρατώντας με 3-0 μέσα στην Τούμπα. Έτσι, η ομάδα του Ίβιτς παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και απέκτησε μεγάλη ψυχολογία ενόψει των αναμετρήσεων των δυο ομάδων στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί όπου θα φανεί αν οι “ανάσες” που πήραν οι ποδοσφαιριστές του “τριφυλλιού’ θα κάνουν τη… διαφορά. Μοναδικό κέρδος των “πρασίνων” η παρουσία του Στιλ, που παρά τα τρία γκολ που δέχθηκε, είχε σημαντικές επεμβάσεις.

Οι επιλογές των προπονητών…

Παρά την προσεχή αναμέτρηση των δυο ομάδων στα ημιτελικά του κυπέλλου, ο Βλάνταν Ίβιτς δεν προχώρησε σε… ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, κρατώντας το βασικό του σχήμα και βάζοντας στην επίθεση τον εδώ και πολύ καιρό “άσφαιρο” Αθανασιάδη. Απ’ την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης -όπως ήταν αναμενόμενο- παρουσίασε έναν αλλαγμένο Παναθηναϊκό, αλλάζοντας την αρχική σύνθεση των “πρασίνων” κατά εννιά παίκτες, κρατώντας μόνο τους Ζέκα και Κλωναρίδη. Η κίνηση του αυτή, ήταν καταλυτική για το “ναυάγιο” των φιλοξενούμενων στην Τούμπα, αφού οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν εκμεταλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Το παιχνίδι…

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που προσπάθησε να έχει την κατοχή της την μπάλα και να φτιάξει φάσεις από τις πτέρυγες. Παρά την… ολοκαίνουρια 11άδα του, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ καλός μεσοαμυντικά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους ταχύτατους Κλωναρίδη, Μπουμάλ και Βλαχοδήμο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 7′, με το σουτ του δεύτερου -μέσα απ’ την περιοή- να κοντράρει και να περνάει κόρνερ.

Πέλκας και Ουάρντα προσπάθησαν να “ανεβάσουν” τον “δικέφαλο του Βορρά”, αλλά οι πάσες προς την περιοχή του Στιλ δεν βγήκαν. Κάτι ανάλογο είχαμε και από την μεριά του “τριφυλλιού” παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ζέκα. Τελικά, το σκορ άνοιξε μετά από ένα τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 18′ και στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, ο Χουχούμης την “έστρωσε” στον Ενρίκε, που πλάσαρε εύστοχα τον Στιλ για το 1-0.

 

Με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία, οι Θεσσαλονικείς πήρα τα ηνία της αναμέτρησης, βρήκαν μεγάλα κενά στην ανοργάνωτη “πράσινη” άμυνα και έφτασαν στο 2-0. Οι παίκτες του Ίβιτς εκτέλεσαν γρήγορα ένα φάουλ στο 27′, έπιασαν… κοιμισμένη την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Ουάρντα βγήκε από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Λέοβατς -στο δεύτερο δοκάρι- διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων (υπήρξαν διαμαρτυρίες των “πρασίνων”,που θεώρησαν πως θα πρέπει να σφυρίξει ο Στυλιαράς για να εκτελεστεί το φάουλ).

Το τεράστια αμυντικά προβλήματα του “τριφυλλιού” δεν σταμάτησαν, οι παίκτες εμφανίστηκαν “πανικόβλητοι” και στο 35′ ήρθε το 3-0. Σε εκτέλεση φάουλ του Πέλκα ο καλυπτόμενος Μάτος έκανε το γύρισμα, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού μάρκαραν με τα.. μάτια και ο Σάκχοφ από κοντά τριπλασιάζει τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν το στιγμιότυπο του έξαλλου Ζέκα, που έκανε παρατηρήσεις σε έντονο ύφος στους αμυντικούς της ομάδας του. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Στιλ να αποκρούσει τα διαδοχικά σουτ των Μάτος και Πέλκα (43′).

Η εικόνα στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει ελέγχει το παιχνίδι και να πιέζει για το γκολ (χαμένη ευκαιρία με τον Σάκχοφ στο 52′). Έτσι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε πιο αμυντική την ενδεκάδα του, βάζοντας στο 56′ τον Μαρινάκη στη θέση του Κλωναρίδη. Την ίδια στιγμή, ο Βαρέλα ένιωσε σφίξιμο στον κοιλιακό και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Η είσοδος του Εμποκού στο 64′ δεν έφερε κάποια μεγάλη αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα του “τριφυλλιού”, που στο 69′ παραλίγο να δεχθεί κι άλλο γκολ. Ο Πέλκας πέρασε σαν… σταματημένο τον Μέστο, μπήκε στην μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων -από θέση αριστερά- αλλά από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στιλ έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Μάτος. Ακόμα και σε αυτό το ματς, ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού στο 77′ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από πλεονεκτικό σημείο.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πάρει… ανάσα ούτε στα τελευταία λεπτά, σε αντίθεση με τον Γλύκο που δεν ίδρωσε τη φανέλα. Η εικόνα του ανενόχλητου Μάτος να παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο και να φτάνει ανενόχλητος στην περιοχή του Στιλ στο 88′ ήταν χαρακτηριστική του παιχνιδιού και του τελικά πανεύκολου 3-0.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα (56′ Μαλεζάς), Μάτος, Λέοβατς (82′ Κίτσιου), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (72′ Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης

Παναθηναϊκός: Στιλ, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Μέστο, Χουχούμης, Ζέκα, Ρέις (82′ Μολέδο), Μπουμάλ, Βλαχοδήμος (64′ Εμποκού), Κλωναρίδης (55′ Μαρινάκης), Μόλινς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε