Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΑΟΚ: “Πεντάρα” στους Φαίακες και τώρα Ολυμπιακός!

ΦΩΤΟ eurokinissi
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την ευκαιρία να κάνει μία καλή προπόνηση ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” τη Μ. Πέμπτη είχε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε άνετα εντός έδρας της Κέρκυρας με 5-0, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Superleague, κι εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ δεν είχε όρεξη για αστεία κόντρα στην Κέρκυρα, η οποία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο τις τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας εξασφαλίσει, πάντως, την παραμονή της στην κατηγορία. Τελείωσε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, φτιάχνοντας τη ψυχολογία της ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, έκανε ακόμα ένα βήμα για την είσοδο της στα πλέι οφ, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο αγώνας:

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, προκειμένου να “καθαρίσει” το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και το κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία. Αφού απείλησε με μακρινά σουτ την εστία των φιλοξενούμενων στο πρώτο εικοσάλεπτο, άνοιξε το σκορ στο 23′. Ο Βάργκας απέφυγε τον Βενέτη και γύρισε στο ύψος του πέναλτι, με τον επερχόμενο Μπακασέτα να γράφει το 1-0 με πλασέ στη γωνία του Κουτζαβασίλη.

Μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, έχασε πρώτα δύο μεγάλες ευκαιρίες με Πέκχαρτ και Γαλανόπουλο και στη συνέχεια διπλασίασε τα τέρματα της με τον Τσέχο επιθετικό. Στο 39′ ο Πέκχαρτ έκανε το 2-0 με σκαστή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γκάλο. Οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ντίντακ να “εκτελεί” τον Κουτζαβασίλη μ’ ένα πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ.

Η Ένωση μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Μπακασέτα να στέλνει με κοντινή προβολή, έπειτα από ασίστ του Γιόχανσον, την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα της Κέρκυρας στο 54′. Αυτό ήταν το δεύτερο προσωπικό γκολ για τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 70′ πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ και ο Πέκχαρτ, ο οποίος νίκησε τον Κουτζαβασίλη και πάλι με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Βάργκας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ (61’ Βινίσιους), Γκάλο (67’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Ροντρίγκες (72’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πέκχαρτ, Βάργκας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (46’ Ανδρεόπουλος), Κόντος (46’ Γεωργίου), Γεωργακόπουλος (70’ Ντουαλά), Ζορμπάς , Επστάιν.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε