Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Απόλυτη ελευθερία: Το MINI Cooper S Cabrio στο Palm Springs

Απόλυτη ελευθερία: Το MINI Cooper S Cabrio στο Palm Springs

Με ηλιοφάνεια τις περισσότερες ημέρες του χρόνου και μια εντυπωσιακή θέα στα γύρω βουνά, το Palm Springs προτείνεται ανεπιφύλακτα για την οδήγηση ενός cabrio. Η πόλη στην κοιλάδα Coachella ανατολικά του Los Angeles είναι η ιδανική τοποθεσία για ένα ταξίδι με το MINI Cooper S Cabrio.

Αμέτρητοι φοίνικες, θερμές πηγές και μπλε τυρκουάζ πισίνες με θέα στις γύρω κορυφές του πάρκου Agua Caliente Indian Reservation μεταμορφώνουν αυτό το μέρος σε μια ήρεμη όαση ευεξίας. Από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, ένα ελαφρύ αεράκι από τα φαράγγια μεταφέρει μια ευχάριστη δροσερή αύρα στους ηλιόλουστους δρόμους της πόλης. Πολυάριθμα καφέ, μπαρ και κέντρα αναψυχής σας προσκαλούν να απολαύσετε το μοναδικό κλίμα σε μία πόλη όπου είναι διάχυτη η αίσθηση της ελευθερίας. Έτσι λειτουργεί το laissez-faire στην Αμερική.

Μη διστάσετε να ανοίξετε την ηλεκτρική μαλακή οροφή του σπορ και κομψού MINI Cooper S Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km: 6,6 – 6,2 (WLTP)/συνδυασμένες εκπομπές CO2 σε g/km: 151-141 κατά το πρότυπο WLTP). Θα χρειαστούν μόλις 18 δευτερόλεπτα, ακόμα και με το αυτοκίνητο εν κινήσει με ταχύτητα έως 30 km/h. Νιώθοντας τον αέρα στα μαλλιά σας και βιώνοντας την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart της MINI, επιτείνεται η αίσθηση ελευθερίας καθώς οδηγείτε νότια στο Palm Canyon Drive.

Ανάμεσα σε πισίνες και… φοίνικες

Ήδη από τη δεκαετία του 1930, διάσημοι αστέρες του Hollywood έβρισκαν καταφύγιο στο Palm Springs γοητευμένοι από την αγνότητα του τοπίου της ερήμου. Εδώ, μακριά από τα περίεργα βλέμματα των παπαράτσι, μπορούσαν να χαλαρώσουν σε ένα ευχάριστα ξηρό κλίμα, σε ένα εκπληκτικό σκηνικό. Δεν είναι περίεργο που εδώ βρίσκεται ο μεγαλύτερος στον κόσμο αριθμός έργων μοντέρνας αρχιτεκτονικής και κλασικού ντιζάιν που χρονολογούνται από τα μέσα του αιώνα.

Ακόμα και σήμερα, οι σύγχρονες βίλες που θυμίζουν μεγάλα μπανγκαλόου χαρακτηρίζουν την εικόνα του Palm Springs. Με τον κομψό εξοπλισμό του, το MINI Cooper S Cabrio ταιριάζει απόλυτα με το σικάτο σκηνικό της πόλης. Η γοητεία του μοντέλου τονίζεται ακόμη περισσότερο από το αποκλειστικό περίγραμμα της μάσκας και τα εμπρός και πίσω φώτα σε γυαλιστερό piano black.

Το “The Movie Colony” δεν απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή φέρει το όνομά του. Εδώ βρίσκονται οι ιστορικές βίλες πολλών διασήμων του Hollywood, όπως οι Walt Disney, Frank Sinatra, Elvis Presley, Marilyn Monroe, Leonardo di Caprio και Elizabeth Taylor. Όλοι τους εκτίμησαν τη διακριτική και ανέμελη ατμόσφαιρα στις πισίνες και κάτω από τους φοίνικες, που σείονταν συνεχώς από το φύσημα του ανέμου. Διασχίζοντας την πόλη με το MINI Cooper S Cabrio, χάρη στην απρόσκοπτη ορατότητα που προσφέρει προς όλες τις κατευθύνσεις, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την διακριτική αρχιτεκτονική της πόλης που χρονολογείται από τα μέσα του αιώνα. Ακριβώς πίσω, απότομες οροσειρές υψώνονται στον ορίζοντα γύρω από το κέντρο του Palm Springs και συμβάλλουν στη μοναδική εικόνα της κοιλάδας.

Από εδώ, μια χαλαρή βόλτα κατά μήκος του Indian Canyon Drive σας οδηγεί ύστερα από λίγη ώρα στο Μουσείο Τέχνης του Palm Springs και την αξιοσημείωτη συλλογή του. Με περισσότερα από 12.000 σύγχρονα έργα τέχνης και μια μοναδική συλλογή έργων αρχιτεκτονικής και ντιζάιν, το μουσείο αντιπροσωπεύει την ποικιλόμορφη κουλτούρα του Palm Springs.

Μια πράσινη όαση κάτω από τον ανοιχτό ουρανό

Μετά την πολιτιστική εμπειρία του μουσείου, ήρθε η ώρα για ένα μικρό διάλειμμα. Χάρη στους κοντούς προβόλους και τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, το MINI Cooper S Cabrio βολεύεται εύκολα προκειμένου να παρκάρει στη σκιά σε έναν από τους πιο δημοφιλείς χώρους στάθμευσης. Ευτυχώς, η απαράμιλλη open-air αίσθηση στο Palm Springs διατηρείται ακόμα και έξω από το αυτοκίνητο. Όχι μόνον ο καιρός, αλλά και η πολυσυλλεκτική γαστρονομική σκηνή του Palm Springs σας προσκαλεί για μοναδικές στιγμές απόλαυσης σε μια από τις πολλές βεράντες ή σε ένα από τα χαρακτηριστικά καφέ δίπλα στην πισίνα. Το μοντέρνο καλιφορνέζικο μπιστρό Lulu’s βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία ανάμεσα στους κύριους δρόμους στο κέντρο του Palm Springs αποτελώντας το αγαπημένο σημείο συνάντησης των πιστών οπαδών των χορταστικών brunch. Εδώ θα βρείτε ό,τι θέλετε, από σάντουιτς και φρέσκες σαλάτες μέχρι πιάτα εμπνευσμένα από τη γαλλική κουζίνα.

Μετά τη στάση, το ταξίδι συνεχίζεται προς το εθνικό πάρκο. Οι ψηλοί φοίνικες παρατάσσονται στο δρόμο και προσφέρουν δροσερή σκιά. Αποτελούν το ηρεμιστικό σήμα κατατεθέν της εκλεπτυσμένης αυτής πόλης δημιουργώντας μια βαθιά πράσινη αντίθεση με το άγριο ορεινό τοπίο που περιβάλλει το Palm Springs. Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι φοίνικες εισήχθησαν από τη Μέση Ανατολή. Έκτοτε, η παραγωγή γλυκών χουρμάδων, κάτω από τέλειες κλιματολογικές συνθήκες, χρησιμοποιείται για την παρασκευή νόστιμων milkshake σε πολλά μπαρ της πόλης.

MINI Cooper S Cabrio: διασκεδαστική οδήγηση με απρόσκοπτη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ακολουθώντας δυτική πορεία σε μια διαδρομή γεμάτη στροφές, οι εικόνες με μοναδική θέα σε πολυάριθμα φαράγγια που αντικρίζει κανείς είναι εντυπωσιακές. Το αυτόματο σπορ κιβώτιο του MINI Cooper S Cabrio απογειώνει επίσης την άνετη open-air διασκεδαστική οδήγηση. Με 178 ίππους, το όχημα επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα, κάνοντας τη διαδρομή προς το φαράγγι Tahquitz στους πρόποδες των βουνών San Jacinto απίστευτα γρήγορη. Λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο του Palm Springs, κατά μήκος ενός όμορφου μονοπατιού πεζοπορίας, θα βρείτε αρχαία βραχογραφήματα των ιθαγενών Cahuilla και έναν εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους 30 μέτρων. Η δυνατότητα άμεσης επαφής με τη φύση είναι αυτή που καθιστά το Palm Springs πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες και περιπατητές που σπεύδουν να περιηγηθούν στα αξιοθέατα.

Το εναέριο τραμ του Palm Springs προσφέρει μια εντυπωσιακή πανοραμική άποψη του άγριου ορεινού τοπίου και της πόλης. Σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων, το τελεφερίκ υπόσχεται εκπληκτική θέα στο φαράγγι Chino Canyon. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το περιστρεφόμενο βαγόνι, που «γυρίζει» γύρω από τον άξονά του μία φορά κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Φτάνοντας στην κορυφή σε ύψος σχεδόν 2.600 μέτρων, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν το λευκό τους θαύμα κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς σε αυτό το ύψος στα βουνά San Jacinto υπάρχει πολύ συχνά άφθονο χιόνι – και αυτό με τον παράδεισο των φοινίκων στην κοιλάδα να απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις