Site icon NewsIT
17:42 | 21.07.15

Infiniti: Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του νέου Q30

Newsit Newsroom

Η είσοδος της Infiniti στην κατηγορία των premium χάτσμπακ έχει ελάχιστες διαφορές από το αρχικό concept που είχε παρουσιαστεί το 2013.

Το Q30 στοχεύει στο αγοραστικό κοινό των BMW 1-Series, Audi A3 και Mercedes-Benz A-Class που θέλει μια εναλλακτική η οποία, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, «παντρεύει το δυναμικό ντιζάιν ενός κουπέ με την ευρυχωρία ενός χάτσμπακ».

Ως βάση χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MFA της Mercedes-Benz, η οποία είναι κοινή με την A-Class, ενώ από τη γερμανική εταιρεία θα προέρχονται και οι κινητήρες, όπως ο 2.2 ντίζελ που φορά το εικονιζόμενο μοντέλο.

Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας και η ετήσια παραγωγή υπολογίζεται στις 50.000 μονάδες.

Τέλος, τον επόμενο χρόνο θα αποκτήσει και crossover έκδοση. Πρόκειται για το QX30, που είδαμε φέτος στη Γενεύη ως πρωτότυπο και δεν είναι παρά ένα ψηλότερο Q30 με προσθήκες όπως τα πλαστικά στους θόλους και οι ράγες οροφής, αλλά και (προαιρετικά) σύστημα τετρακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version