Ελλάδα

1 εκατ. ευρώ αποζημίωση για την “ζαρτινιέρα”

 

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου θύμα της υπόθεσης «ζαρντινιέρας»!
 
Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

 

Ο φοιτητής κατέθεσε αγωγή και συζητήθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
 
Στις 17 Νοεμβρίου του 2006 ο Αυγουστίνος ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στην πλατεία Σιντριβανιού, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, παρέστη στα δικαστήρια και κατέθεσε έγγραφες γνωματεύσεις γιατρών, σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ, τρία και πλέον χρόνια μετά το επεισόδιο. Οι αστυνομικοί τότε είχαν υποστηρίξει ότι ο φοιτητής είχε…σκοντάψει και χτυπήσει σε μία ζαρτινιέρα!
 
«Εκείνο το βράδυ έχει χαράξει τη ζωή μου. Από τότε δεν έχω προσωπική ζωή και χρειάζομαι συνεχώς ψυχολογική υποστήριξη» είπε, ενώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Π. Mανώλη, δεν ήθελε να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο, όταν έμαθε πως υπηρετεί εκεί ένας από τους αστυνομικούς που τον ξυλοκόπησαν, υπό τον φόβο μήπως τον συναντήσει.
 
Στην αγωγή που κατέθεσε ο A. Δημητρίου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την τραυματική εμπειρία του, εμπλέκοντας μάλιστα συνολικά 13 αστυνομικούς -πέντε περισσότερους από όσους καταδικάστηκαν- οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, συμμετείχαν στο επεισόδιο είτε ως πρωταγωνιστές είτε ως απαθείς θεατές.
 
H πλευρά του σπουδαστή κατέθεσε στο δικαστήριο έναν φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονται οι μαρτυρικές καταθέσεις καθηγητών του AΠΘ που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στον ξυλοδαρμό του. Επίσης, αποκόμματα εφημερίδων και φωτογραφίες καθώς και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, που καταδίκασε πριν από ένα χρόνο οκτώ αστυνομικούς σε ποινές φυλάκισης από 15 μηνών έως 3 ετών και 3 μηνών. H υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 5 Οκτωβρίου μετά την έφεση των αστυνομικών. H απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου επί της αγωγής αποζημίωσης αναμένεται να εκδοθεί σε 4 έως 5 μήνες.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία για ριφιφί σε μεσιτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη - «Έκαναν ζημιές και πήραν 1.000 ευρώ» λέει ο ιδιοκτήτης
«Βρήκαν δίοδο από την πίσω πλευρά του κτιρίου, μπήκαν μέσα και έκαναν ζημιές. Δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο, πήραν οθόνες και περίπου 1.000 ευρώ που είχα σε ένα συρτάρι»
Καταγγελία για διάρρηξη σε κτηματομεσητικό γραφείο
ΑΑΔΕ για Παρασκευή Τυχεροπούλου: Δεν τίθεται ζήτημα επανατοποθέτησης στην καταργηθείσα θέση της στον ΟΠΕΚΕΠΕ
«Δεν είναι νομικά δυνατή η τοποθέτηση σε θέση ευθύνης, χωρίς την πλήρη τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων ούτε η παράκαμψη της διαδικασίας επιλογής», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ
Παρασκευή Τυχεροπούλου
«Το παιδί μου είναι με κατάγματα και κλαίει συνέχεια» λέει η μητέρα του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε από τον 25χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια
«Ο δράστης τον κυνήγησε, του έδωσε μπουνιά στον αυχένα και μετά δύο δυνατές μπουνιές στο πρόσωπο» λέει στο newsit.gr η μητέρα του ανήλικου
Ο 25χρονος που γρονθκόπησε 17χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια 9