Ελλάδα

106 χιλιόμετρα νέων γραμμών σε τραμ, μετρό προαστιακό

Το τραμ... πάει Αργυρούπολη και Πατήσια, ο Προαστιακός επεκτείνεται ως Ραφήνα και Λαύριο και το Μετρό θα εξυπηρετεί πλέον Γαλάτσι, Μαρούσι και Καισαριανή

Βέβαια όλα αυτά προς το παρόν είναι… ασκήσεις επί χάρτου, όμως ήδη οι προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι και οι τελικές αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν περίπου 106 χιλιόμετρα νέων διαδρομών θα παρθούν ως το τέλος του χρόνου και θα ολοκληρωθούν σε βάθος δεκαετίας.

Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής δίνει βαρύτητα στα μέσα σταθερής τροχιάς. Έτσι μελετάται η επέκταση του Τραμ μέχρι την Αργυρούπολη και από το Σύνταγμα μέσω Πανεπιστημίου και Πατησίων ως την Πλατεία Αιγύπτου και από κει ως το σταθμό Λαρίσης. Αυτή η γραμμή θα είναι μονάχα ένα τμήμα της νέας γραμμής που θα ξεκινάει από το Παίδων στο Γουδί. Στα νότια προάστια μελετάται η επέκταση της γραμμής του Τραμ μέχρι το Πέραμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” το επόμενο στάδιο για τον προαστιακό θα είναι η επέκταση των γραμμών από Κορωπί προς Λαύριο και από την Πλακεντία προς τη Ραφήνα. Σχεδιάζεται μάλιστα νέα γραμμή από το Ελληνικό προς το Κορωπί.

Στους σχεδιασμούς για το Μετρό περιλαμβάνεται νέα γραμμή που θα εξυπηρετεί Καισαριανή, Βύρωνα και Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες και για την επέκταση της γραμμής τέσσερα ώστε να εξυπηρετούνται οι περιοχές του Γαλατσίου και το Μαρούσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχερό σκηνικό με καταιγίδες στο Ιόνιο και χιόνια στα ορεινά – Άνοδος της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Τουλάχιστον 4 νεκροί στη Χίο σε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ διακινητών μεταναστών και πληρώματος του λιμενικού σώματος
Σκάφη του λιμενικού αποβιβάζουν συνεχώς τραυματίες στο λιμάνι της Χίου, όπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν κινητοποιηθεί για την ταχεία διακομιδή τους στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου
Χίος
51