Ελλάδα

266 τραυματίες στην Τουρκία από το σεισμό – Απίστευτο βίντεο

Πανικός στην Τουρκία και από τον πολύ δυνατό σεισμό με κόσμο να πηδάει από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.Έγινε αισθητός ακόμα και στη Βουλγαρία και στα Σκόπια.

Ο αριθμός των τραυματιών στην Τουρκία από το σεισμό των 6,3 βαθμών, που σημειώθηκε σήμερα στις 12:25 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης και έγινε αισθητός στη γειτονική μας χώρα, ανήλθε σε 266, σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι οι περισσότεροι τραυματίστηκαν εξαιτίας του πανικού που επικράτησε την ώρα του σεισμού.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού και τον πανικό που προκλήθηκε

Βουλγαρία: Αισθητός και στη Σόφια ο σεισμός που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης

Αισθητός έγινε στη Σόφια καθώς και σε πόλεις της νότιας Βουλγαρίας ο ισχυρός που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωδαισίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, καθηγητής Εμίλ Μπότεφ ο σεισμός εντάσσεται στην κανονική σεισμική δραστηριότητα του Βορείου Αιγαίου .

“Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα στη φύση. Η προσωπική μου εκτίμηση, βάση της μακροχρόνιας εμπειρίας μου, είναι ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός ενώ θα υπάρξουν χιλιάδες μετασεισμοί”, ανέφερε ο κ . Μπότεφ.

Ο σεισμός τρόμαξε τους κατοίκους της Σόφιας και των πόλεων Κίρτζαλι , Χάσκοβο και Μπλακόεβγκρατ οι κάτοικοι των οποίων βρήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ρόλος των δύο φίλων του 20χρονου θύματος στην Καλαμαριά που αναζητούνται - Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία
Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται πλέον για επικίνδυνης σωματική βλάβη και κατοχής επικίνδυνων αντικειμένων, φέρονται να είναι πρόθυμοι να προσέλθουν με δικηγόρους στις αρχές και να παραδοθούν
Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά
Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού - Απαντήσεις θα δώσουν η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις
«Οι δύο κρατούμενοι συμμετείχαν από τις αρχές Μαρτίου σε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης που υλοποιείται στο Κατάστημα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων»
Φυλακές Κορυδαλλού
«Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία την οδήγησαν στο εγκεφαλικό» λέει ο σύντροφος της καθηγήτριας Σοφίας Χρηστίδου
«Αυτό ήταν η χαριστική βολή, χτύπησαν πρώτα τα περιστατικά που την στεναχωρούσαν, επί πέντε μήνες και αντί να πάει στην επιτροπή, πήγε στα επείγοντα» λέει ο θείος της 57χρονης καθηγήτριας
Η καθηγήτρια Αγγλικών Σοφία Χρηστίδου που πέθανε από εγκεφαλικό