Ελλάδα

38 νεκροί το τίμημα της πασχαλινής εξόδου

Ούτε και αυτή η πασχαλινή έξοδος ήταν αναίμακτη. Συνολικά 38 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο από το Σάββατο του Λαζάρου έως το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα κατά την περίοδο της πασχαλινής εξόδου σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και μέσα σε κατοικημένες περιοχές προκύπτει από στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στο επαρχιακό δίκτυο έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και σε κατοικημένες περιοχές 12, ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν 9 άτομα.

Από τα 38 θανατηφόρα δυστυχήματα, τα δύο, με τρεις νεκρούς, σημειώθηκαν στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και ειδικότερα στο τμήμα Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Στις εθνικές Αθηνών – Πατρών και Κορίνθου – Τριπόλεως, δεν σημειώθηκε δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία παρατηρείται μείωση στα θανατηφόρα τροχαία της εξόδου του Πάσχα, σε σχέση με πέρσι, κατά 17,1% από την Παρασκευή, πριν του Λαζάρου, έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, και στους νεκρούς κατά 13,6%. Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση στα σοβαρά ατυχήματα κατά 11,9% και στα ελαφρά κατά 9,4%.

Οι βαριά τραυματίες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και στους ελαφρά παρατηρείται μείωση κατά 4,6%.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα αποδίδονται από την Τροχαία κυρίως στην υπαιτιότητα των οδηγών και ειδικότερα σε απόσπαση της προσοχής, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση προτεραιότητας και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ανακριβή τα δημοσιεύματα για συλλήψεις εκπαιδευτικών σε σχολείο στη Νέα Ιωνία – Προϊόν AI οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν
«Οι αναφορές περί συλλήψεων, χρήσης χειροπέδων ή εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος εκπαιδευτικών είναι απολύτως ανακριβείς και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Περιπολικό
«Έρχεται κρύο με επιλεκτικές και ασθενείς χιονοπτώσεις» - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου και τα «καρφιά» εναντίων μετεωρολόγων
«Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 8-10 βαθμούς, με ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 7–8 μποφόρ, αλλά χωρίς δυναμικά επεισόδια χιονοπτώσεων»
καιρός
Υπό την επήρεια μέθης οδηγούσε η 24χρονη που έπεσε πάνω σε 15 αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - 0,41 έδειξε η μέτρηση αλκοόλ
Έτσι εκτός την ποινή που θα της επιβάλλει το δικαστήριο, θα της επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες και ακινητοποίηση του οχήματός της
Η στιγμή που έχει φτάσει το ασθενοφόρο