Ελλάδα

4.000 απολύσεις στο Δημόσιο – Ξαφνικός θάνατος σε οργανισμούς στέλνει σπίτι τους τους εργαζόμενους

- Μέσα σε 15 ημέρες ανακοινώνονται λουκέτα σε φορείς του Δημοσίου
- Μέχρι το Μάρτιο το πρώτο κύμα απολύσεων του 2014
- Στο στόχαστρο καθαρίστριες και φύλακες που θα αντικατασταθούν από ιδιωτικές εταιρείες
- Όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση

Μέχρι στις 15 Ιανουαρίου και μέχρι να επιστρέψει η τρόικα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα των απολύσεων του Δημοσίου και ειδικά το σύνολο των 4.000 απολύσεων που προβλεπόταν για το 2013.

Εκτός από τους περίπου 1.000 εργαζόμενους που λείπουν από το 2013 θα πρέπει να αναζητηθούν και οι 3.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις που καταλαμβάνουν στο Δημόσιο μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Λουκέτο σε 12 οργανισμούς τις επόμενες ημέρες

Σε πρώτο στάδιο και μαζί με εκείνους που αποχωρούν από την αμυντική βιομηχανία η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα κλείσει τον αριθμό των απολύσεων με λουκέτο σε οργανισμούς που απασχολούν λίγο προσωπικό. Εκτός του ΤΕΟ που απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους οι υπόλοιποι οργανισμοί που έχουν μπει στο στόχαστρο απασχολούν μέχρι 80 άτομα το πολύ. Το κυβερνητικό στρατόπεδο πιστεύει ότι τα 12 λουκέτα που έχουν προγραμματιστεί αρκούν.

3.000 απολύσεις ως τον Μάρτιο

Το αμέσως επόμενο στάδιο απολύσεων αφορά κυρίως σε καθαρίστριες και φύλακες οργανισμών και φορέων τόσο του σκληρού πυρήνα του δημοσίου όσο και των δήμων και των περιφερειών.
Μάλιστα είναι άποψη της κυβέρνησης ότι εάν υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούν να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα τότε είναι αυτές που αφορούν στην καθαριότητα και τη φύλαξη.

Κυβερνητικές πηγές και ως προς αυτό το στάδιο δηλώνουν βέβαιες ότι θα προχωρήσει κανονικά, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση που υπάρξουν αστοχίες αυτές θα καλυφθούν από τους εργαζόμενους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο και πρέπει ως τον Φεβρουάριο να βρουν μια νέα θέση στο δημόσιο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Για μένα δεν έχει αξία η παραίτησή της, δεν θα υποστηρίξει κανένας συγγενής το κόμμα της»
Κατέκρινε την φράση «εκμετάλλευση της τραγωδίας», υποστηρίζοντας πως είναι μητέρα, προσπαθεί για τη δικαίωση του παιδιού της και πάλεψε σκληρά για να μπουν όλοι οι υπεύθυνοι στη φυλακή
Νίκος Πλακιάς
Καρέ καρέ οι κινήσεις της 16χρονης Λόρα δυο μέρες μετά την άφιξη της στην Αθήνα: Νέα μαρτυρία κοσμηματοπώλη
«Πέρασε απέναντι το δρόμο, σταμάτησε ένα ταξί και μπήκε μέσα. Δεν ξέρω πού πήγε μετά , προς Μιχαλακοπούλου έφυγε», λέει στο newsit.gr η υπάλληλος του κοσμηματοπωλείου 
Η Λόρα στο κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου
Συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για τον άγριο ξυλοδαρμό του 16χρονου στην Ερέτρια - Στο «Παίδων» μεταφέρθηκε ο τραυματίας
Στο επίκεντρο των ερευνών ξυλοδαρμός που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα μεταξύ μαθητών έξω από σχολείο - Χειροπέδες και σε 5 γονείς για παραμέληση εποπτείας
Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.
Τροχαίο με έναν νεκρό στην παράκαμψη της Εθνικής Οδού Θηβών – Λιβαδειάς: Ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω μπλόκων
Το δυστύχημα συνέβη όταν νταλίκα που οδηγούσε 42χρονος αναγκάστηκε να μπει στον παράδρομο λόγω εκτροπής από τα μπλόκα και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 41χρονος, ο οποίος και έχασε τη ζωή του
τρακτέρ αγροτών 7