Ελλάδα

4 συλλήψεις αστυνομικών για βασανιστήρια κρατουμένων

4 αστυνομικοί συνελήφθησαν το Σάββατο στο πλαισίου του αυτόφωρου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε πως οι εν λόγω αστυνομικοί (αξιωματικός, αστυφύλακες και ειδικός φρουρός), που είχαν την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε σωφρονιστικό κατάστημα, προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου.

Ο κρατούμενος εξετάσθηκε από Ιατροδικαστή, ενώ κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Παρότι κλινήρης με πυρετό έδωσα συμβουλές» - Η εξήγηση της παιδιάτρου για το περιστατικό με το βρέφος στη Ζάκυνθο
«Την ημέρα εκείνη ήταν κλινήρης και υπέφερε από σοβαρά συμπτώματα λοίμωξης, συγκεκριμένα ήταν εμπύρετη, είχε έντονη ημικρανία και διαδοχικούς εμετούς» αναφέρει ο δικηγόρος της παιδιάτρου
Η παιδίατρος στην Ζάκυνθο
Πολεμική Αεροπορία: Οι εντάσεις Ιράν – ΗΠΑ αλλάζουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τις ασκήσεις «Ηνίοχος» και «Red Flag»
Αν αξιοποιηθεί σωστά η συγκυρία για τον «Ηνίοχο» μπορεί να λειτουργήσει θετικά ως δοκιμών εθνικών σχεδίων με αυστηρή αξιολόγηση και με σενάρια στα ελληνικά επιχειρησιακά δεδομένα
Σχηματισμός αεροσκαφών στην άσκηση «Ηνίοχος 2025»