Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

80.000 μετανάστες θέλει να «επιστρέψει» η Γερμανία στην Ελλάδα – Επέκταση του φράχτη στον Έβρο σχεδιάζει η Αθήνα

Τριγμούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει η απόφαση της Γερμανίας να καταργήσει ουσιαστικά τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς όπως όλα δείχνουν η Γερμανία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας, με την κίνηση αυτή ενδεχομένως να επιχειρήσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

Η Ελλάδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τη μετατροπή του μεταναστευτικού προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Γερμανία, σε ελληνικό ζήτημα, με την επιστροφή χιλιάδων μεταναστών στην πρώτη χώρα υποδοχής.  

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» το Βερολίνο θέλει να «επαναπατρίσει» στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τρίτων χωρών, που πέρασαν στην Ελλάδα είτε από τον Έβρο είτε από τα νησιά και πλέον βρίσκονται στη Γερμανία. Ο αριθμός των μεταναστών που το Βερολίνο θέλει να στείλει πίσω στη χώρα μας μπορεί να κυμανθεί από 70.000 έως 100.000.

Το Βερολίνο με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άνοδο της Ακροδεξιάς στη Γερμανία, μετατοπίζοντας όμως το πρόβλημα στην Ελλάδα. Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς για ποιο λόγο ο επαναπατρισμός δεν γίνεται στη χώρα καταγωγής των μεταναστών, αλλά στη χώρα εισόδου.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη σύνοδο κορυφής και να θέσει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τρόπο ωμό, ότι δεν μπορεί «από τη μια μεριά η Γερμανία να τους τάζει επιδόματα» για να τους χρησιμοποιήσει «ως φθηνά εργατικά χέρια» και από την άλλη να «χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως μια γιγάντια αποθήκη ψυχών». 

Σκέψεις για επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Η Αθήνα καλείται να πάρει μέτρα. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του σχεδίου προστασίας των χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ενώ σημειώνεται πως ο φράχτης βαίνει προς ολοκλήρωση, καθώς απομένουν μόλις 4 χλμ ώστε να ολοκληρωθεί ο φράχτης. Η Ελλάδα, μάλιστα, δεν αποκλείεται να απευθυνθεί στην Ε.Ε. ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση για την επέκταση του φράχτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία. 

Η απόφαση για αυξημένα μέτρα στα χερσαία σύνορα ελήφθη λόγω της αυξημένης μεταναστατευτικής πίεσης στον Έβρο, αλλά και ώστε η χώρα μας να στείλει μήνυμα ετοιμότητας και επαγρύπνησης, την ώρα που η Γερμανία αποφάσισε να αυξήσει τους ελέγχους στα δικά της εξωτερικά σύνορα. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε τη Δευτέρα (16.9.2024) στις Καστανιές του Έβρου, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα.

Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως θα αυξηθούν οι περιπολίες της αστυνομίας στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου κατά περίπου 20%. Την ίδια ώρα θα προσληφθούν 150 συνοριοφύλακες, οι 100 θα διατεθούν στο νομό Ροδόπης και οι 50 στο νομό Καβάλας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και πως συμβάλουν στην προστασία των ζώων
Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης με αντικείμενο τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και την υιοθέτησή τους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων
Πυροτεχνήματα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας – Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α
Η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι - Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
ΕΦΕΤ
Καιρός Πρωτοχρονιάς: Επέλαση ψύχους σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις – Πιθανότητα χιονοκαταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο
Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα) της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και του Βορείου Αιγαίου
Χιονάνθρωπος στη Λέσβο
Τα κρούσματα της γρίπης φέρνουν ασφυξία στα νοσοκομεία: «Γολγοθάς» των ασθενών στα Επείγοντα, ελλείψεις σε αντιικά
Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, από τους 100 ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα με συμπτώματα λοίμωξης, περίπου το 10% εισάγεται για περαιτέρω νοσηλεία
Διάδρομος νοσοκομείου 7