Site icon NewsIT
14:40 Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

8,3 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία μόνο τον Νοέμβριο!

Στο 9,32% κυμαίνεται το ποσοστό των αδήλωτων εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν το μήνα Νοέμβριο στο πλαίσιο του επιχειρησιακού «Άρτεμις», του υπουργείου Εργασίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2014 ελέγχθηκαν 2.516 επιχειρήσεις και σε σύνολο 8.597 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 801. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχονται στα 8.325.806 ευρώ.

Η εκτίμηση του Βρούτση

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εκτιμά, ότι «η μείωση των ποσοστών της αδήλωτης εργασίας οφείλεται στην εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου “Άρτεμις”» το οποίο προβλέπει τη συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου με την Οικονομική Αστυνομία, «και την επιβολή υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία».

Συνολικά, το ύψος των επιβληθέντων προστίμων από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 – οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου και η θεσμοθέτηση του υψηλού προστίμου των 10.500 ευρώ έως και τις 30 Νοεμβρίου 2014, ανέρχεται στα 68.242.546 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version