Ελλάδα

AEGEAN: Παρέλαβε το πρώτο «μεγάλο» αεροσκάφος A320neo: Τα άλλα τρία την άνοιξη του 2021

Το πρώτο Α321neo αεροσκάφος της AEGEAN, η μεγαλύτερη έκδοση της οικογένειας Α320neo, προσγειώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στη βάση της εταιρείας, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

H AEGEAN θα παραλάβει αλλά 3 του ιδίου τύπου A321neo ως την άνοιξη του 2021, φτάνοντας τα 9 A320/A321 neo από τη συνολική παραγγελία των 46 αεροσκαφών.

Το νέο Airbus A321neo είναι εξοπλισμένο με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, που συμβάλλει στη μείωση κατά 23% των εκπομπών CO2 ανά χιλιομετρική θέση σε σχέση με τον παρόντα στόλο των Airbus, αλλά και κατά 53% σε σχέση με τα αρχικά – και τότε καινούργια – AvroJ100 της AEGEAN, 20 χρόνια πίσω. Επίσης, περιορίζει κατά 50% το NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη και κατά 75% το αποτύπωμα θορύβου, καθιστώντας το σήμερα, τον πιο περιβαλλοντικά φιλικό και αποδοτικό τύπο αεροσκάφους που έχει ενταχθεί ποτέ στο στόλο της AEGEAN.

Με αυξημένη χωρητικότητα που φτάνει τις 220 επιβατικές θέσεις, μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και μεγαλύτερη εμβέλεια κατά 1 επιπλέον ώρα πτήσης, το νέο Airbus Α321neo, αναμένεται να προσδώσει επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην AEGEAN, μετά το πέρας της κρίσης του Covid-19.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, ανέφερε σχετικά:

«Απέναντι στην καταστροφική επίδραση της πανδημίας στον κλάδο και στην εταιρεία μας, χρειαζόμαστε να προχωρήσουμε σε άμεσες, επίπονες προσαρμογές και να διασφαλίσουμε αυξημένες αντοχές για τους επομένους δύσκολους 12-18 μήνες. Ταυτόχρονα όμως, χρειαζόμαστε να υποστηρίξουμε το όραμά μας για διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών μας προς τους επιβάτες μας, για συνεχή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας, αλλά και για ουσιαστική συμβολή της εταιρείας μας στην οικονομία της χώρας. Σε αυτό το όραμα, τα Α321neo, η «μεγάλη έκδοση» της οικογένειας με τις αυξημένες δυνατότητές τους, θα είναι το πιο σημαντικό νέο εργαλείο, για την ομάδα των ανθρώπων μας. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και υποδεχόμαστε το πρώτο, αλλά και τα επόμενα τρία σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη»
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
1
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου