Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για το λούνα πάρκ από τον Δήμο Ελληνικού

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για το λούνα πάρκ από τον Δήμο Ελληνικού

Με μια ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα, και με τον δήμαρχο Ελληνικού να αρνείται να κάνει ο ίδιος δηλώσεις και διευκρινήσεις στους δημοσιογράφους επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για το κάτω από ποιές συνθηκες λειτουργούσε το μοιραίο λούνα πάρκ σε χώρο ιδιοκτησίας του!

Ο δήμος και ο δήμαρχος κ. Κορτζίδης, εκτίθενται ανεπανόρθωτα αφού δείχνουν να μην γνωρίζουν τι συνέβαινε στον ίδιο τους τον δήμο και μάλιστα σε κεντρικό σημείο.
Λένε ότι ναι μεν είχαν νοικιάσει τον χώρο, αλλά δεν είχαν εκδώσει άδεια για λούνα πάρκ. Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

Το λούνα παρκ ήταν πάνω στην λεωφόρο Κύπρου! Σε κεντρικό σημείο όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι. Δεν το είχε δει κανείς από τον δήμο; Δεν είχαν αναρωτηθεί πως λειτουργούσε αν δεν του είχε δοθεί άδεια λειτουργίας; Δεν σκέφτηκε κανείς να κάνει έλεγχο στο συγκεκριμένο λούνα πάρκ; Και μάλιστα σε χώρο χωρίς περίφραξη; Μέχρι πριν από λίγες ημέρες στο σημείο γίνονταν αντιπλημμυρικά έργα με τεράστια χαντάκια πάνω στην Κύπρου μεγαλώνοντας τον βαθμό επικινδυνότητας….

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού, αφού εκφράζονται τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια, αναφέρεται:

1. Η εταιρεία Happy Fun ΕΠΕ, είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στην συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.

2. Το δημοτικό συμβούλιο με την 299/30/10/2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση – εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.

3. Στις 15/11/2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.

4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εντωμεταξυ, την άμεση διενέργεια ελέγχου στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα- παρκ, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, όπου σημειώθηκε το χθεσινό τραγικό περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 13χρονου και τον τραυματισμό μιας 9χρονης, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός.
Τη διενέργεια ελέγχου διέταξε ο κ. Νομικός, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγίδα – θανάτου το μοιραίο λούνα – πάρκ στο Ελληνικό – Δεν πληρούσε καμμία από τις προδιαγραφές ασφαλείας!

Συγκλονιστική μαρτυρία για το λούνα παρκ του θανάτου στο Ελληνικό – “Σώσε το παιδί μου” ούρλιαζε η μάνα

Το λούνα παρκ που βάφτηκε με το αίμα 13χρονου – Ξεπέρασε τον κίνδυνο αδερφή του – Διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά την τραγωδία στο Ελληνικό

Πώς το παιχνίδι στο λούνα παρκ στο Ελληνικό κατέληξε σε τραγωδία – Θρήνος για το 13χρονο αγοράκι – Στην εντατική η αδερφή του

Ανείπωτη τραγωδία στο Ελληνικό! Σκοτώθηκε 13χρονο αγοράκι σε λούνα πάρκ – Παλεύει για τη ζωή της η 9χρονη αδερφή του

Τραγωδία σε λούνα πάρκ στο Ελληνικό – Σκοτώθηκε 13χρονο αγοράκι – Σε κρίσιμη κατάσταση η αδελφή του

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε