Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Παραλύει η χώρα! – Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ανοίγει από σήμερα με τη στάση εργασίας (11:00-16:00) των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, το Τραμ, το Μετρό και σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ αύριο (Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου) απεργούν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί ως την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. 

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων. Η κενρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Απεργούν και οι βενζινοπώλες

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Δικηγόροι – συμβολαιογράφοι

Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από σήμερα Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Δεν θα περάσει τέτοιο μόρφωμα

“Μετά από μια σειρά επώδυνων μέτρων που έπληξαν το ελληνικό φαρμακείο τα τελευταία χρόνια και το οδήγησαν ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, έρχεται το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό να μας δώσει την χαριστική βολή. Όμως αυτό το σχέδιο νόμου δεν πλήττει μόνο τους φαρμακοποιούς αλλά όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και έμμεσα όλη την κοινωνία.

Η κυβέρνηση προσδοκά να φτωχοποιήσει όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και αφού εξάντλησε όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς έρχεται τώρα να αυξήσει δραματικά τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Με το νέο νόμο, καλούμαστε να αποδώσουμε το 70% των εισοδημάτων μας για φόρους και ασφάλιση, χωρίς να αναλογίζεται η κυβέρνηση τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια πρόθεση.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να περάσει ένα τέτοιο μόρφωμα.Συγκροτούμε αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο με όλους τους άλλους κλάδους και φορείς που αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ακυρώνονται οι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Δεν θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οι θεατρικές παραστάσεις «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Ο γάμος του Φίγκαρο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών λόγω της προγραμματισμένης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, όσοι θεατές έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τον «Γάμο του Φίγκαρο» για τις 4/2 μπορούν να παίρνουν θέσεις στην ίδια τιμή στην οποία είχαν αγοράσει το εισιτήριό τους, για οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία επιθυμούν έως το τέλος των παραστάσεων (Κυριακή 7/2/2016).

Οι πτήσεις της Olympic Air που ακυρώνονται

Ακυρώσεις πτήσεων της Olympic Air λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

Λόγω της συμμετοχής του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 από ώρα 08:00 έως 12:00, η Olympic Air αναγκάζεται να ακυρώσει 16 σκέλη πτήσεων, ως κάτωθι:

-ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα

· OA 040 Αθήνα – Μήλος

· ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα

· ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος

· ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα

· ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος

· ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα

· ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος

· OA 036 Κάλυμνος – Λέρος

· ΟΑ 036 Λέρος – Αστυπάλαια

· ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα

· ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία

· ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα

· ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα

· ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Το σποτ του ΠΑΜΕ για την απεργία: Οι αδύνατοι, η νεολαία, οι άνεργοι στο στόχαστρο

Δεν είναι ταινία, η υποαπασχόληση, οι μισθοί πείνας και η εκμετάλλευση, ειδικά των ανθρώπων είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Το σποτ του ΠΑΜΕ ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης καλεί σε μαζική κινητοποίηση.

Μέσα σε όλα αυτά και οι αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και απειλούν με επ’ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε