Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2014: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα – Στις 19.00 κλείνουν οι κάλπες – Τι λένε οι αρχηγοί και υποψήφιοι σε Δημοτικές και Περιφερειακές

Εκλογές 2014: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα – Στις 19.00 κλείνουν οι κάλπες – Τι λένε οι αρχηγοί και υποψήφιοι σε Δημοτικές και Περιφερειακές

– Από τις 07:00 το πρωί οι κάλπες είναι ανοιχτές για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
– Ψήφισαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Καραμανλής, Σγουρός, Ιωαννίδης, Καμίνης, Κακλαμάνης, Δούρου, Σπηλιωτόπουλος
– Πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα αναμένεται στις 23:00
– Για να ψηφίσετε, απαραίτητα χρειάζεται ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας
– Στα εκλογικά κέντρα οι υποψήφιοι
– Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν φτάσετε στην κάλπη
– Αυξημένη η κίνηση στις τηλεφωνικές γραμμές του ΥΠΕΣ για την ενημέρωση των πολιτών
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

15.28 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλουν ύποπτη τεχνητή έλλειψη των ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Μακεδονία Θράκη, Ελλάδα μας», του οποίου ηγείται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και Βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, κάνοντας λόγο για «εκλογικές αλητείες».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζουν ότι «ως δια… μαγείας άρχισε, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, να παρατηρείται σχεδόν μηδενικός αριθμός των διαθέσιμων ψηφοδελτίων του Συνδυασμού εθνικού σκοπού “Μακεδονία Θράκη, Ελλάδα μας” από εκλογικά κέντρα, κυρίως του δήμου Τοπείρου Ξάνθης».

ΩΡΑ 13.36
Στη Νέα Ερυθραία ψηφίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τη σύζυγό του, Άντα.

ΩΡΑ 13.24 Από το υπουργείο Εσωτερικών, ο Γιάννης Μιχελάκης, επισήμανε: “Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έφτασαν εγκαίρως με ελάχιστες εξαιρέσεις. Παρατηρήθηκαν κάποια συνήθη μικροπροβλήματα, όπως απουσίες μελών από τις εφορευτικές επιτροπές, που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι πολίτες καλούνται να αναδείξουν δημάρχους και περιφερειάρχες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Να μην αφήσουν με την αποχή να επιλέξουν άλλοι για εκείνους”. 

ΩΡΑ 12.41 Ένταση σημειώθηκε στο3ο δημοτικό Βύρωνα ανάμεσα σε δικαστικό αντιπρόσωπο και υποψήφιο Δήμαρχο.

ΩΡΑ 12.39 Την εκτίμησή του ότι οι πολίτες του δήμου της Αθήνας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα στηρίξουν την προσπάθειά του για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.

Ο κ.Καπερνάρος άσκησε το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του διότι όπως είπε “κάναμε έναν έντιμο αγώνα, κάναμε μια τίμια προσπάθεια, δεν παραβιάσαμε το νόμο και τη λογική, σεβαστήκαμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και προσδοκούμε αυτό το αποτέλεσμα που θα φέρει επιτέλους την αλλαγή, διά της ανατροπής, σε αυτή την κατάσταση που όλοι μας διαπιστώνουμε ότι δεν μας αξίζει”.

ΩΡΑ 12.39 Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά στην Καστέλλα.

ΩΡΑ 12.27 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ψηφίζει τώρα στα Γιάννενα.

ΩΡΑ 12.23 “Αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς και προχωράμε δυνατά” δήλωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής”, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

ΩΡΑ 12.10 Σταύρος Θεοδωράκης από 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου: “Να ψηφίσουμε έξω από κομματικές γραμμές. Να ψηφίσουμε τους ικανότερους για την περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση” .

ΩΡΑ 12.07 Η σειρά του Γιάννη Μπουτάρη να ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη.

ΩΡΑ 11.35 “Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά”, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. “Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι για να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς”, τόνισε.

ΩΡΑ 11.25 Σε εκλογικό κέντρο της Γλυφάδας ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έφτασε μαζί με τα παιδιά του, στενούς του συνεργάτες και φίλους.

ΩΡΑ 11.11 Με καθυστέρηση 10 λεπτών έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο 843ο εκλογικό τμήμα, στην Κυψέλη.

ΩΡΑ 11.04
“Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στα μονοπώλια και στις αντιλαϊκές τοπικές αρχές σε δήμους και περιφέρειες”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ψήφισε.

ΩΡΑ 10.53 Στο 42ο δημοτικό σχολείο του Γκύζη ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

ΩΡΑ 10.44 Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ψήφισε στο Αιγάλεω.

ΩΡΑ 10.34 Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, έριξε την ψήφο του.

ΩΡΑ 10.21 Ο Γιώργος Καμίνης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στους Αμπελοκήπους.

ΩΡΑ 10.11 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έφτασε στο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης.

ΩΡΑ 10.02 Το tweet του Πάνου Καμμένου εναντίον Σαμαρά – Βενιζέλου

ΩΡΑ 9.51
Τα παράπονά τους εκφράζουν στην κάμερα του Newsit ηλικιωμένοι σε εκλογικό τμήμα της Καλλιθέας.

ΩΡΑ 9.44
Εικόνες από εκλογικό τμήμα της Καλλιθέας


ΩΡΑ 9.37
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Πύλο.

ΩΡΑ 9.32 Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, έριξε την ψήφο του. “Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Να ψηφίσει όποιον θέλει, αλλά το σημαντικό είναι να έρθει να ψηφίσει”, τόνισε έξω από το εκλογικό κέντρο, συνοδευόμενος από την κόρη του. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει για το νερό.

ΩΡΑ 9.31 Μικροπροβλήματα στην Ηλεία και την Ξάνθη, καθώς δεν εχουν πάει όλες οι εφορευτικές επιτροπές και υπάρχουν παραπονα μέσα από τα εκλογικά κέντρα ότι δεν εχουν βοήθεια.

ΩΡΑ 9.30 Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ψήφισε στη  Νέα Σμύρνη. “Σήμερα είναι μια κορυφαία στιγμή. Οι πολιτες ψηφίζουν ποιον θέλουν περιφερειάρχη. Τους καλώ όλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους”, δήλωσε.

ΩΡΑ 9.18 Υπενθυμίζουμε ότι στη Θεσσαλονίκη έστησαν κάλπες για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού. Μετά την απαγόρευση Μιχελάκη για κάλπες μέσα στους προαύλιους χώρους των σχολείων, οι κάλπες στήθηκαν στις εισόδους και περιμετρικά των χώρων, όπου διεξάγονται οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ο Κώστας Καραμανλής δεν ψήφισε για το νερό, κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο.

ΩΡΑ 9.09 Οι εκλογείς είναι 9.871.733, εκ των οποίων 4.779.471 άντρες και 5.092.262 γυναίκες. Για πρώτη φορά ψηφίζουν 108.691, εκ των οποίων οι 55.186 είναι άνδρες και οι 53.505 γυναίκες.

ΩΡΑ 8.40 Με μικρά προβλήματα άρχισε η εκλογική διαδικασία στην Πάτρα. Ειδικότερα, με καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών ξεκίνησε η ψηφοφορία σε τρία εκλογικά τμήματα της Πάτρας, στο 457, στο 550 και στο 558, λόγω έλλειψης μελών της εφορευτικής επιτροπής.

ΩΡΑ 8.30 Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία σε 40 νομούς της Ελλάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

ΩΡΑ 8.15 Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία σε 25 νομούς της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών, οι νομοί Αργολίδας, Ιωαννίνων, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Σάμου, Λαρίσης, Φθιώτιδας, Λασιθίου, Μαγνησίας και Λευκάδας.

ΩΡΑ 7.49 Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι η κίνηση στις γραμμές πολιτών είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Για αυτό το λόγο δόθηκαν άλλες 11 γραμμές στη διάθεση του κοινού. Το τηλέφωνο είναι 213 1361500 – 526.

ΩΡΑ 7.37 Στο 391ο εκλογικό τμήμα, που βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κρήτης στη Θεσσαλονίκη, έφτασε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος πήγε να ψηφίσει νωρίς καθώς μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

ΩΡΑ 7.17 Οι Γιάννης Ιωαννίδης και Παναγιώτης Ψωμιάδης βρίσκονται στο 94ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

ΩΡΑ 7.10 Τα πρώτα πλάνα από την εκλογική διαδικασία


ΩΡΑ 7.00 Οι κάλπες άνοιξαν και οι ψηφοφόροι βρίσκονται από νωρίς στα εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με όσα είπε στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Φλώρος: “Στις 7 ακριβώς θα κλείσουν οι κάλπες και αμέσως ματά αρχίζει η καταμέτρηση των ψήφων. Θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν τα πραγματικά στοιχεία, δηλαδή ότι είναι διπλές εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές. Ύστερα από δύο ώρες, ίσως έχουμε μια αρχική ροή αποτελεσμάτων”.

Όσα πρέπει να ξέρετε για να ψηφίσετε

Με 1.441 δημοτικούς και 105 περιφερειακούς συνδυασμούς να κατέρχονται στην αναμέτρηση των εκλογών, σε όλη τη χώρα, ξεκινά η σημερινή πολιτική «μάχη».

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις εκλογές για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, οι εκλογείς είναι 9.871.733, (με 4.779.471 εξ αυτών άντρες και 5.092.262 γυναίκες).

Εκ των 1.441 συνδυασμών που μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, 626 είχαν συμμετάσχει και στις εκλογές του 2010, ενώ από μεριάς ψηφοφόρων, οι άνω των 18 ετών που ψηφίζουν για πρώτη φορά είναι 108.691, εκ των οποίων οι 55.186 είναι άνδρες και οι 53.505 γυναίκες.

Οι κάλπες, όπως συνηθίζεται, άνοιξαν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όσοι:
– έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
– βρίσκονται στο εξωτερικό ή
– θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, ενώ οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.

Στην ειδική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι μπορούν, συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και τη χρονολογία γέννησης, να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.

Όσοι επιθυμούν μπορούν επίσης για να ενημερωθούν, να καλούν στο 2131361500. Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι σήμερα Σάββατο έως τις 7 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές 2014: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν φτάσετε μπροστά στην κάλπη

Εκλογές στο Newsit – Λεπτό προς λεπτό, ενημέρωση για όλους του Δήμους και όλες τις Περιφέρειες

Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών

Που ψηφίζω – Πως ψηφίζω – Βρες το εκλογικό σου κέντρο

Εκλογές 2014: Με… παρέα ο Κουμουτσάκος στο παραβάν

Εκλογές 2014: Σπηλιωτόπουλος: “Μπορούμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά”

Εκλογές 2014: “Το πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα η χώρα μας”, τόνισε ο Τσίπρας (ΦΩΤΟ και BINTEO)

Εκλογές 2014: Ρένα Δούρου: “Σας απευθύνομαι ως πολίτης που μόλις άσκησε το ιερό καθήκον της ψήφου”

Εκλογές 2014: Σακελλαρίδης: “Σήμερα οι πολίτες αλλάζουν την Αθήνα”

Εκλογές 2014: “Καρφιά” Κακλαμάνη: Φτάσαμε στις κάλπες, παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε