Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Αναλυτικά όλη η πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Αναλυτικά όλη η πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από τις πρωινές ώρες αύριο Τρίτη (28-01-2014) και από τα δυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωρας.

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο Τρίτη (28-01-2014) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

2. Μεθαύριο Τέταρτη (29-01-2014) από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα της παραγράφου 1 σταδιακά θα ασθενήσουν. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας καθώς και πιο πεδινές περιοχές της Θράκης.

Η πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα Δευτέρα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και κυρίως στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και για λίγο ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας, κυρίως όμως στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και για λίγο στα βουνά της Θεσσαλίας. Σιγά – σιγά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενούν και θα έχουμε έναν λαμπρό ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης.

Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Καϊμακτσαλάν, στο Σέλι, στα 3-5 Πηγάδια, αλλά και στη Βασιλίτσα. Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά Σερρών

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 10 με 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 11 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά από 3 εως 10 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 εως 13 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το πρωί λίγες βροχές και χιονόνερο και δεν αποκλείεται να χιονίσει στην Πάρνηθα πάνω από τα 1200 μέτρα υψόμετρο, ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα και θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά εως 6 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 11 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και μετά το μεσημέρι θα έχει λιακάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 εως 3 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για το υπόλοιπο της ημέρας…

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα την Τρίτη

Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, δηλαδή στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και γρήγορα τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, πρώτα στην Πίνδο και μετά στα βουνά της Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, σιγά – σιγά όμως θα γυρίσουν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, σιγά – σιγά όμως από το βόρειο Αιγαίο θα γυρίσουν σε βοριάδες και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις και βροχές αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 6 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προβλέπει για τον αυριανό καιρό ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός…

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη

Το κύμα κακοκαιρίας θα προχωρήσει ανατολικότερα και νοτιότερα και περιμένουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα ειναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν πάλι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά θα αυξηθούν, κυρίως στα δυτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγες χιονοπτώσεις κυρίως στην ορεινή Πίνδο.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σιγά – σιγά θα εξασθενήσουν, αλλά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 14 βαθμούς και στα νησιά απο 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 εως 9 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της ερχόμενης Τετάρτης…

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός από την Πέμπτη εως το Σάββατο

Οσον αφορά στην εξέλιξη των καιρικών φαινομένων την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή στην Ηπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, την κεντρική και δυτική Μακεδονά, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοποννησο, τη Θεσσαλία, όπου οι νεφώσεις αυτές θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στις ορεινές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια τμηματα της χώρας, φτάνοντας σε κάποιες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο…

Η πρόγνωση του καιρού για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

Οπως προέβλεψε για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός “στη σεισμόπληκτη περιοχή της Κεφαλονιάς περιμένουμε σήμερα λιακάδα με λίγα σύννεφα μόνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, τοπικά εως 6 μποφόρ κυρίως προς τη δυτική πλευρά της Κεφαλονιάς και το Αργοστόλι. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 12 με 13 βαθμούς κελσίου.

Ωστόσο από το βράδυ της Δευτέρας περιμένουμε επιδείνωση του καιρού και την Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νότιους – νοτιοανατολικούς 4 με 6 και τοπικά εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 με 15 βαθμούς κελσίου.

Την Τετάρτη περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ήλιο και σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα ειναι δυτικοί – βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά εως 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός στην Κεφαλονιά…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε