Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιχειρηματίες κατέληξαν άστεγοι – Πάνε στα συσσίτια φορώντας ακριβά ρούχα!

Eικόνες ντροπής! Άστεγος συμπολίτης μας στην πλατεία Κλαυθμώνος

Έχασαν τα μαγαζιά και τα σπίτια τους. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια που μέχρι χθες ήταν νοικοκύρηδες προστέθηκαν στις λίστες των αστέγων ενώ ακόμη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν τα ποσοστά όσων τρέφονται από τα συσσίτια.

Οι άστεγοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 20.000, ενώ τον τελευταίο χρόνο μία αύξηση κατά 25% στον αριθμό τους εκπροσωπείται σχεδόν αποκλειστικά από τη νέα γενιά αστέγων, τους νεοάστεγους. Πρόκειται κυρίως για άντρες, πρώην εργαζόμενους με μέτριο εώς υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος “το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό των ατόμων τα οποία έχουν ανάγκη από τη βοήθεια του κέντρου υποδοχής αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Υπολογίζω ότι είναι γύρω στο 10% με 15% αν και επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν. Αυτό σίγουρα οφείλεται στην οικονομική κρίση. Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους και το σπίτι τους. Αυτό το οποίο φοβάμαι είναι πως θα υπάρξει πιθανή κορύφωση αυτής της αύξησης στους επόμενους μήνες”.

Άστεγος που βρήκε καταφύγιο στη Στοά Κοραή στη Σταδίου

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Ειναι εμφανές οτι έχει αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία των αστέγων.  “Δεν είναι πια μόνο άτομα εξαρτημένα από ουσίες ή άτομα με ψυχολογικά προβλήματα” αποσαφηνίζει o κύριος Αποστολόπουλος. ” Υπάρχουν και πρώην επιχειρηματίες, συνταξιούχοι με συντάξεις πείνας, νεόπτωχοι που ξαφνικά πήγε κάτι στραβά στη ζωή τους και βρέθηκαν στον δρόμο. Είναι άνθρωποι που προέρχονται από αν όχι υψηλή τουλάχιστον από μεσαία κοινωνική διαστρωμάτωση”.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ
“Υπάρχει μια μεγάλη αύξηση αυτών που έρχονται στα γεύματα που προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Αθηναίων αλλά και στα συσσίτια της εκκλησίας καθώς και στα συσσίτια άλλων δήμων εκεί που υπάρχουν δομές. Είναι σαφές οτι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Θα πρέπει εκτός από εμάς που στην ουσία επουλώνουμε πληγές να αναλάβει και η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να δει τι θα κάνει με την γεννεσιουργό αιτία που είναι η οικονομική κρίση”.

Νεαρός έχει για κρεββάτι τα πλακάκια της οδού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΜΕ ΡΟΥΧΑ ΑΚΡΙΒΑ
“Ερχονται στα συσσίτια άνθρωποι που φορούν ακριβά ρούχα που τους έχουν μείνει από την εποχή που ανθούσαν οικονομικά, άνθρωποι αξιοπρεπείς, ευγενικοί, σοβαροί οι οποίοι μας έχουν εκμυστηρευτεί οτι είναι πρώην επιχειρηματίες. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, υπάρχουν σαφέστατα τέτοιες περιπτώσεις, είναι ξεκάθαρο” δήλωσε τέλος ο κύριος Αποστολόπουλος.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o κ.Αποστολόπουλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρέβεζα: Δωρεάν οικόπεδα σε άστεγες οικογένειες

Ολοένα και περισσότεροι οι… πεινασμένοι των Χανίων

Άστεγοι και σύριγγες ναρκωτικών στην πλ.Κλαυθμώνος μέρα μεσημέρι – Δείτε ΦΩΤΟ



ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε