Ελλάδα

H ακρίβεια χτυπά και το σουβλάκι – Κοντεύει τα 4 ευρώ

Είδος πολυτελείας θα θεωρείται σιγά-σιγά το γνωστό και αγαπημένο σουβλάκι… Η ακρίβεια έχει εκτοξεύσει τις τιμές του στα ύψη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κοντεύει να φτάσει και τα 4 ευρώ!

Για την ακρίβεια που χτυπά τα μαγαζιά, αλλά και το πώς επηρεάζονται οι τιμές, μίλησε στο OPEN ο Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και την Παλλήνη. «Έχουμε πρόβλημα από τις πρώτες ύλες που ψωνίζουμε πχ πίτες, ηλιέλαιο, κοτόπουλο, κρέατα, χαρτιά. Ό,τι και να ψωνίζουμε έχει μία αύξηση» αναφέρει – μεταξύ άλλων – ο κ. Χρονόπουλος, σχολιάζοντας τις αυξήσεις που βλέπουν οι καταναλωτές όταν παραγγέλνουν ένα σουβλάκι. 

«Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος. Δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην αγορά» σημειώνει ο κ. Χρονόπουλος. «Το δεκάλιτρο (ηλιέλαιο) αγοράζαμε 1,40 τον Φλεβάρη και τώρα αγοράζουμε 3,20-3,49 το κιλό. Τα κρέατα έχουνε μία αύξηση από τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά, περίπου 35%» προσθέτει επίσης. 

«Η συχνότητα των πελατών απ’ ότι παρατηρούσα ήταν γύρω στις τρεις φορές την εβδομάδα τώρα έχει πάει μία και μπορεί να είναι και λιγότερη η παραγγελία. Δηλαδή η συχνότητα των πελατών έχει μειωθεί πολύ και φοβάμαι για τις θέσεις εργασίας. Δεν ξέρω τι θα γίνει γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε και το ανάλογο προσωπικό», λέει στο Open. Όπως πρόσθεσε πως «γκρινιάζει ο κόσμος γιατί έχει ακριβύνει το σουβλάκι».

«Η μέση παραγγελία ανά καλάθι όπως το λέμε εμείς στα μαγαζιά μας από 11 ευρώ που ήταν έχει πάει στα 8,5 ευρώ», εξήγησε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων στη Κερατέα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Είμαι 11 μέρες χωρίς ρεύμα»
Χωρίς ρεύμα, με καμένα σπίτια και ζώα, οι πυρόπληκτοι της χώρας προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους
Η κυρία Αργυρώ Πάλλα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 11 μέρες 2
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει» – Πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες η Ελλάδα δείχνει η Eurostat
Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ίδια από το 2016, «είμαστε πάντα τελευταίοι», του χρόνου στη δημοσκόπηση της Eurostat «θα είμαστε πολύ καλύτερα» - Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου σε κέντρο υγείας ελληνικού νησιού
Άδωνις Γεωργιάδης
8