Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Σούζαν Σάραντον βάζει τα γυαλιά σε όλους τους… “συναδέλφους” της (VIDEO)

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν τη νοιάζει το κρύο. Ούτε που είναι μακριά από την οικογένεια και τις ανέσεις της τις μέρες των Χριστουγέννων. Η Σούζαν Σάραντον παραμένει στη Λέσβο και στο πλευρό των προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στο νησί.

Εκείνοι ρισκάρουν τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους για να έχουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Κι εκείνη, μαζί με εκατοντάδες άλλους, είναι εκεί, στις ακτές της Λέσβου για να τους υποδεχτεί, για να τους βοηθήσει, για να τους καλωσορίσει στην Ελλάδα με ένα χαμόγελο.

Ένα νέο video που ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook δείχνει πως η Susan Sarandon δεν έχει έρθει στην Ελλάδα για να διαφημίσει κάποια δουλειά της ή τον εαυτό της. Δεν το έχει ανάγκη. Έχει έρθει για να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη: είτε αυτοί είναι οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία καταταλαιπωρημένοι από το ταξίδι μέσα στις βάρκες, από το κρύο και την αγωνία, είτε είναι οι ντόπιοι και οι εθελοντές που βρίσκονται στο νησί για να υποδεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες. Και είναι εκεί, εδώ και μέρες, σε αντίθεση με Έλληνες “συναδέλφους” της…

Η Σούζαν Σάραντον (ή Σαράντον όπως την προφέρουν στις ΗΠΑ, λίγη σημασία έχει ο τονισμός) είναι εκεί, χαμογελαστή και ακούραστη, να υποδέχεται τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Μυτιλήνη με το χαμόγελο στα χείλη. Να τους τυλίγει με ισοθερμικές κουβέρτες. Να παρηγορεί τα φοβισμένα παιδάκια και στην αγκαλιά της να τα μεταφέρει σε σημεία όπου θα τους δοθούν ζεστά ρούχα και φαγητό.

 

For those of you who don’t have Snapchat, this is what we saw today on Lesvos.

Posted by Tyson Sadler on Saturday, 19 December 2015

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε