Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Και ο Γιώργος Κιμούλης στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Και ο Γιώργος Κιμούλης στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της Επιτροπής Διαλόγου αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά το πρώτο «σήμα» στις 25 Ιούλη από την εκδήλωση στο προαύλιο της Βουλής, ο πρωθυπουργός προχωρά στο επόμενο βήμα για την έναρξη του διαλόγου ανακοινώνοντας τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της Επιτροπής Διαλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», o Aλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα με τον επικεφαλής και τα μέλη της επιτροπής που εκτός απροόπτου είναι: επικεφαλής ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης (καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Νίκος Μουζέλης (ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο London School of Economics), Πέτρος Παραράς (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), Ναπολέων Μαραβέγιας (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρεσιακός υπουργός Μάιος-Ιούνιος 2012 με πρόταση του ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Γκόλιας (πρύτανης ΕΜΠ), Τάσος Τζήκας (πρόεδρος ΔΕΘ), Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Ιατρικής Σχολής), Γιώργος Κιμούλης (ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής) και πιθανότατα ο Κ. Μίχαλος (πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 9μελής επιτροπή μπορεί να γίνει 11μελής, αφού μέχρι τις τελευταίες ώρες συζητούνταν η συμμετοχή στην επιτροπή δύο κορυφαίων στελεχών της αυτοδιοίκησης που προέρχονται από δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Η σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής θα ανακοινωθεί άμεσα, ενώ πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, που είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν αποκλείει τη συμμετοχή του αλλά αναμένει τις προτάσεις για τη σύνθεση της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, τα θέματα που θα προκαλέσουν ευρύτερες συζητήσεις και ζυμώσεις αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. Το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στην αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου, που θα αποδέχεται μεν την Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία αλλά όχι ενάντια στις άλλες θρησκείες.

Πηγή: Έθνος
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε