Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Τέταρτος νεκρός από την σφοδρή κακοκαιρία! 30χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στις Βρυσούλες Ξυλοκάστρου

φωτο korinthos tv
φωτο korinthos tv

– Ο αδικοχαμένος 30χρονος παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα, όταν βγήκε να περάσει απέναντι στο ποτάμι Φονισσα
– Πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια και δρόμοι στις Κρήνες και στα Ταρσινά Κορινθίας
– Υπερχείλισε ποτάμι στο Βραχάτι Κορινθίας
– Διακόπηκε η κυκλοφορία στο 101χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου
– Χάος στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και κινδύνευσαν άνθρωποι από την ξαφνική νεροποντή
– Έκλεισε η γέφυρα στο Διαλεχτό Τρικάλων, καθώς έσπασε ανάχωμα
– Συγκλονιστικές εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της νύχτας

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε άδικα τη ζωή του κατά τη διάρκεια της φονικής κακοκαιρίας, που από την Πέμπτη πλήττει τη χώρα μας. Μετά τις δύο γυναίκες στην Καλαμάτα και τον 77χρονο βοσκό στη Λακωνία, ένας 30χρονος βρέθηκε νεκρός στο Ξυλόκαστρο.

Σύμφωνα με το korinthosTV, ο αδικοχαμένος άνδρας επιχείρησε να διασχίσει ένα ρέμα, λίγα μέτρα μακριά απο το σπίτι του στις Βρυσούλες Ξυλοκάστρου, και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Από το βράδυ της Παρασκευής είχε δοθεί σήμα για τον εντοπισμό του.

Το άψυχο σώμα του 30χρονου εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο στο ποτάμι Φόνισσα στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

 

Πλημμύρισαν σπίτια στην Κόρινθο

 

Ύστερα από 2.5 ώρες ραγδαίας βροχόπτωσης, πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια και δρόμοι στις Κρήνες και στα Ταρσινά. Παράλληλα, υπερχείλισε ποτάμι στο Βραχάτι Κορινθίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ζημιές η καταστροφές.

Στην νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου στο 101ο χλμ, το νερό βγήκε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου 30 λεπτά και όλα τα συνεργεία επιστρατεύτηκαν για να καθαρίσουν, και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα.

 

Δύσκολη νύχτα και στα Τρίκαλα

 

Στα Τρίκαλα, έκλεισε η γέφυρα στο Διαλεχτό, καθώς έσπασε ανάχωμα. Παράλληλα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στη γέφυρα στο Βαλομάνδρι, καθώς το νερό περνούσε πάνω από την άσφαλτο.

Στο Μουργκάνι διακόπηκε η κυκλοφορία προς Γρεβενά, καθώς είχε πλημμυρίσει και κοπεί ο δρόμος.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη. Στο κομμάτι αυτό η Π.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, απεγκλώβισαν πολίτες όπου απαιτήθηκε.
Επίσης ιδιαίτερη προσοχή, τονίζεται, πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτή τη στιγμή περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλο το οδικό δίκτυο.
Καθώς τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού κατάντη είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά.

 

Χάος στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου – Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και κινδύνευσαν άνθρωποι

 

Σε απροσπέλαστο ποτάμι μετατράπηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου, εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης.
Από την αερογέφυρα του Σταυρού μέχρι και το Λιανοκλάδι, ο δρόμος γέμισε νερά, πέτρες και χώματα. Τα οχήματα που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το σημείο, ακινητοποιήθηκαν και οι οδηγοί τους εγκλωβίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένα σημεία το νερό έφτασε και το ενάμιση μέτρο.

Σε αστυνομία και πυροσβεστική,σήμανε συναγερμός, καθώς αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για οδηγούς που κινδύνευαν. Με δυσκολία τα πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ στα νερά εγκλωβίστηκε και ένα περιπολικό που προσπαθούσε βοηθήσει τους οδηγούς.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας- Καρπενησίου.

Στις 9 περίπου και μετά από μια ώρα καταρακτώδους βροχής, τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν.Αστυνομικοί και πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν μεχρι τα ακινητοποιημένα οχήματα. Όπως διαπιστώθηκε όλοι οι οδηγοί ήταν καλά στην υγεία τους, αν και σε κατάσταση σoκ.

Συνεργεία του δήμου Λαμίας και της περιφέρειας Στερεάς, έπιασαν γρήγορα δουλειά προκειμένου να απομακρύνουν τα νερά και τις φερτές ύλες από το οδόστρωμα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον ΟΣΕ καθώς διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων και οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν.

 

ΠΗΓΕΣ: EKORINTHOS.GR, KORINTHOS TV, TRIKALA OLA,LAMIA STAR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε