Ελλάδα

Στον Πειραιά 1280 πρόσφυγες – Οδηγούνται σε κέντρα φιλοξενίας – Ζητούν να συνεχίσουν για Ειδομένη – Φωτογραφίες

Η ταλαιπωρία των προσφύγων μεταφέρθηκε σήμερα και στον Πειραιά. Στο λιμάνι έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο άνθρωποι που είχαν πληρώσει εισιτήριο 50 ευρώ με τελικό προορισμό την Ειδομένη, αλλά... ξέμειναν στον Πειραιά! Στο σημείο βρίσκονται από το πρωί 150 Σύροι πρόσφυγες ενώ αργά το απόγευμα έφθασν άλλοι 1280 από Μυτιλήνη και Χίο, οι οποίοι πιθανότατα θα μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό. 

Οι πρόσφυγες που έφθασαν το πρωί στον Πειραιά έχουν στα χέρια τους το εισιτήριο που πλήρωσαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πούλμαν προς την Ειδομένη, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές τους πρότειναν να μεταφερθούν προς το παρόν στο Σχιστό. Οι ίδιοι αρνήθηκαν, παρέμειναν στο λιμάνι, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Καραϊσκάκη, φωνάζοντας “θέλουμε να φύγουμε”.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos» ματαφέροντας 1280 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.
Συγκεκριμένα το πλοίο μετέφερε 411 άτομα από τη Χίο και 869 από τη Μυτιλήνη.
Πολλοί από αυτούς αναμένεται να μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, στο Σχιστό και τον Ελαιώνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία για επίθεση σε βάρος queer ατόμου στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αττική – Του πετούσαν αναμμένα τσιγάρα
«Ήταν βάναυσοι, επιθετικοί και αισθάνονταν πλήρως ανέγγιχτοι. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά σε επιβάτες, μέσα σε έναν δημόσιο σταθμό, μέρα μεσημέρι. Κανείς δεν παρενέβη»
Οι τρεις νεαροί που επιτέθηκαν σε queer άτομο 2
Πεθερά καταγγέλλει τη νύφη της ότι τη χάκαρε – «Διέρρευσε συνομιλίες μου με άλλους άνδρες για να με εκθέσει»
«Την ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και μου απάντησε ότι ήθελε να βλέπει αν η μητέρα μου γράφει άσχημα λόγια για την ίδια. Θεωρώ ότι έχει μένος προς τη μητέρα μου»
istock 2