Ελλάδα

O ΕΟΦ εφιστά την προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται στο διαδίκτυο

Στο προϊόν ταυτοποιήθηκε φαρμακευτική ουσία που συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες

Να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του προϊόντος VITAFER-L προειδοποιεί τους καταναλωτές ο ΕΟΦ μετά από ενημέρωση από την Αρμόδια Αρχή της Ισπανίας (AEMPS).

Το προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, διακινείται μέσω διαδικτύου και σύμφωνα με την ετικέτα του η εταιρεία παραγωγής είναι η Natural Medy Distribuciones SAs, Cali-Valle-Colombia.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των ισπανικών Αρχών, στο προϊόν αυτό ταυτοποιήθηκε η φαρμακευτική ουσία tadalafil (παρόλο που δεν αναφερόταν στην ετικέτα του), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Η τανταλαφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Συνεπώς, η χρήση του συγκεκριμένου μη εγκεκριμένου προϊόντος ενέχει κίνδυνο  για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα