Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΟΠΑΔ και ΙΚΑ το μαρτύριο της… ουράς!

(ΦΩΤΟ NEWSIT)
(ΦΩΤΟ NEWSIT)

Η λέξη “μπάχαλο” κάποιες φορές δεν είναι υπερβολική. Ελλάς το μεγαλείο σου λένε οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στον Πειραιά όπου από τους ήδη λίγους γιατρούς, ουσιαστικά έχει απομένει μόνον ένας

Σε … θάλαμο βασανιστηρίων έχει μετατραπεί ο 5ος όροφος του ΟΠΑΔ στην Καραολή-Δημητρίου. Οι ασφαλισμένοι πάνε εκεί για να θεωρήσουν τις συνταγές και να πάρουν τα χρήματα από τα φάρμακά τους.

Πρέπει δηλαδή να πάρουν τη σφραγίδα του γιατρού. Οι γιατροί είναι όλοι και όλοι τρεις αλλά στην ουσία είναι… ένας!
Γιατί; Πολύ απλά γιατί ο ένας είναι οδοντίατρος και έτσι ελάχιστα φάρμακα γράφει και ο άλλος είναι με σύμβαση και σε 20 μέρες φεύγει.

Κάπως έτσι ο κόσμος πάει πρωί, πρωί παίρνει χαρτάκι προτεραιότητας και περιμένει… τέσσερις και πέντε ώρες.
“Πήρα το νούμερο 158” μας λέει μια κυρία, “η ώρα είναι 08:30 και εξυπηρετείται το 60”… ξέρει ότι ακόμη έχει δρόμο μπροστά της.

Θα περιμένει ώρες και το αποκορύφωμα είναι ότι ο χώρος δεν έχει κλιματισμό! Κάποιος φαίνεται εκδικείται τον κόσμο

Η εικόνα παρόμοια και στο ΙΚΑ Αττικής όπου ναι, μεν οι υπάλληλοι είναι πολλοί, είναι ολοι στις θέσεις τους και δουλεύουν, όμως το κατάστημα εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους με αποτέλεσμα και εδώ ο κόσμος να περιμένει κατά μέσο όρο 3 ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χρήστος που μίλησε στο Newsit είναι η τρίτη φορά που επιχειρεί να εξυπηρετηθεί και δεν ξέρει αν θα αντέξει να πάει και 4η χάνοντας ένα ακόμη μεροκάματο.

Διαβάστε επίσης:
Ουρά μέχρι την… ταράτσα στον ΟΠΑΔ – Γολγοθάς των ασφαλισμένων για να πάρουν τα χρήματά τους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε