Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Οργισμένη αντίδραση της ΚΕΔΕ στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Οργισμένη αντίδραση της ΚΕΔΕ στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

“Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι”, αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας λέει στο Newsit o πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ο οποιος διαμαρτύρεται έντονα για την σχεδιαζόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την μετακίνηση μέρους των υπαλλήλων στην ΕΛΑΣ.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει την Δημοτική Αστυνομία και να εντάξει μέρος των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτή προκειμένου να βγουν τα κουκιά για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα που ζητά η τρόικα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Κώστας Ασκούνης “ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εχει θέσει στο τραπέζι την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας μέσω της μεταφοράς της στην ΕΛΑΣ.

ΚΕΔΕ: Λέμε όχι στη λογική  “πονάει δόντι κόβει κεφάλι” που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει την τρόικα 

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας δεδομένου οτι αυτή η υπηρεσία προσφέρει σημαντικό έργο για την ευρυθμη λειτουργία των πόλεων μας σε πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές αγορές, με το παραεμπόριο και τους μικροπωλητές και τον έλεγχο των κοινόχρηστων χώρων”.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

“Πως και με ποιο τρόπο αυτοί οι ανθρώποι θα βοηθήσουν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛΑΣ, δεν έχουν καν την ίδια εκπαίδευση” λέει ο κύριος Ασκούνης και προσθέτει “αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά και δεν έχουν ούτε αναλυθεί σε βάθος ούτε εξηγηθεί. Το σχέδιο αυτό λειτουργεί με τη λογική “πονάει δόντι, κόβει κεφάλι”.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

“Δεν μπορεί εν αγνοία της τοπικής αυτοδιοίκησης να παίρνονται αποφάσεις για αστοχίες άλλων. Είναι γύρω στις 4.200 πανελλαδικά οι άνθρωποι που υπηρετούν στη δημοτική αστυνομία. Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας γίνεται υπό το βάρος της πίεσης που ασκεί η τρόϊκα για να μας δόσει τη δόση. Δεν έγιναν κατά το παρελθόν αυτά που έπρεπε να γίνουν ωστε να μη βρισκόμαστε τώρα με το πιστολι στον κρόταφο. Οι δημοτικοί αστυνόμοι εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης” είπε τέλος ο κύριος Ασκούνης.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της ΚΕΔΕ:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολύσεις στο Δημόσιο: Έρχεται λουκέτο στις δημοτικές αστυνομίες – Ποιοι θα ενσωματωθούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Διαπραγματεύσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή – Μητσοτάκης: Αποκλείονται περισσότερες απολύσεις στο Δημόσιο

Μητσοτάκης: Για να πάρω παράταση πρότεινα στην τρόικα να μειωθεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας! Νεο ραντεβού αύριο – Συνάντηση τώρα τρόικας – Σαμαρά

Δόθηκαν τα “οικόπεδα” σε Ιωάννινα και Πατραϊκό με κέρδος 11 δισ. σε 25 χρόνια

Αποθέωση από Σόιμπλε: Η έκθεση της τρόικας θα είναι θετική

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Κακέκτυπο το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε