Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παντελής Παντελίδης: Αίμα και DNA της Φρόσως Κυριάκου στη θέση του οδηγού – Διαψεύδουν οι δικηγόροι της

Παντελής Παντελίδης: Αίμα και DNA της Φρόσως Κυριάκου στη θέση του οδηγού – Διαψεύδουν οι δικηγόροι της

– Έγγραφα “φωτιά” των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. φέρνουν τα πάνω κάτω στην υπόθεση του Παντελή Παντελίδη
– Δεν βρέθηκε καμία κηλίδα αίματος στη θέση του οδηγού που να ανήκει στον αδικοχαμένο τραγουδιστή
– Κηλίδες από το αίμα του υπάρχουν στο παράθυρο του συνοδηγού και στο κάθισμα πίσω από αυτό
– Αποκλείεται το ενδεχόμενο να οδηγούσε η Μίνα Αρναούτη
– Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Φρόσως Κυριάκου

Ένας χρόνος συμπληρώνεται το άλλο Σάββατο από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Παντελίδης. Ήταν πρωί της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 όταν το αυτοκίνητο του γνωστού τραγουδιστή ξέφευγε της πορείας του, στη γέφυρα που βγαίνει από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού προς τη Βουλιαγμένης, και έχανε τη ζωή του ο Παντελίδης.

Ένα χρόνο μετά από το μοιραίο για τον 32χρονο τραγουδιστή τροχαίο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος βρισκόταν εκείνο το πρωί στη θέση του οδηγού. Οι δυο κοπέλες που ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Παντελίδη, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, έχουν καταθέσει πως οδηγός ήταν ο τραγουδιστής. Η οικογένειά του επιμένει πως δεν οδηγούσε εκείνος. Ένας “πόλεμος”, με φόντο και τις αποζημιώσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

Τώρα, έγγραφα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, που έφερε στο φως η εκπομπή “Αποκαλυπτικά” του Epsilon έρχονται να φέρουν τα πάνω κάτω. Σύμφωνα με αυτά, δεν έχει βρεθεί καμία κηλίδα αίματος στη θέση του οδηγού που να ανήκει στον Παντελή Παντελίδη. Ούτε στο τιμόνι, ούτε στο κάθισμα ούτε και στο παράθυρο. Αντίθετα, κηλίδες από το αίμα του έχουν βρεθεί τόσο στο παράθυρο του συνοδηγού όσο και στο κάθισμα πίσω από αυτό, εκεί όπου καθόταν η Μίνα Αρναούτη.

«(…) στο σπασμένο παράθυρό του συνοδηγού, που ήταν σπασμένο προς τα μέσα, απέδωσε κοινό γενετικό τύπο STR, ο οποίος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο STR του θανόντα Παντελίδη Παντελεήμονα». Επίσης αναφέρεται ότι «μεταξύ του καθίσματος συνοδηγού και πίσω καθίσματος από τον συνοδηγό ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό των Παντελίδη Παντελεήμονα και Αρναούτη Μυρσίνης».

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Φρόσως Κυριάκου σε ανακοίνωσή τους, πάντως διαψεύδουν κατηγορηματικά το ρεπορτάζ.

Στις καταθέσεις τους, οι δυο κοπέλες έχουν υποστηρίξει ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και από την πρόσκρουση του τζιπ στα προστατευτικά κολωνάκια της γέφυρας, μετακινήθηκε το σώμα του ως τη θέση του συνοδηγού.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα στο κολωνάκι της πόρτας του οδηγού έχει βρεθεί γενετικό υλικό που ανήκει σε γυναίκα και μοιάζει με εκείνο της Φρόσως Κυριάκου, ενώ κηλίδες από το αίμα της βρέθηκαν και στην κολώνα της ζώνης ασφαλείας στη θέση του οδηγού.

«(…) Στο πλαϊνό κολωνάκι της πόρτας του οδηγού προσδιορίστηκε γενετικός τύπος STR θήλεος ατόμου», αναφέρεται στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, στο τιμόνι του οδηγού εντοπίζεται γενετικό υλικό από τη μέσα πλευρά, ιδρώτας και όχι αίμα, το οποίο όπως αναφέρεται δεν είναι της Μίρνας Αρναούτη, που καθόταν πίσω δεξιά, αλλά το δείγμα αυτό προσομοιάζει με το DNA της Φρόσως Κυριάκου.

Αναφέρει το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.: «με μια πιο προσεκτική ματιά δε, στους δείκτες που εμφανίζουν μεικτό γενετικό προφίλ, παρατηρεί κανείς ότι εμφανίζουν πλήρη συμβατότητα με το γενετικό προφίλ της Κυριάκου Ευφροσύνης – Στυλιανής, ενώ αποκλείεται η Αρναούτη Μυρσίνη και αυτό το στοιχείο χρήζει περαιτέρω μελέτης προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκουν τελικά τα γενετικά στοιχεία που ανιχνεύτηκαν στο μεικτό γενετικό προφίλ, των δειγματοληψιών του τιμονιού».

Η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη ζητά να εξεταστούν τα δείγματα στο εξωτερικό, από τη στιγμή που τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα αδυνατούν να ταυτοποιήσουν τους γενετικούς κωδικούς και μόνο σημειώνουν ότι προσομοιάζουν με της Φρόσως Κυριάκου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε