Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

– Παραλήρημα Κορκονέα και μεταφορά του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Φόβοι για αναβολή της δίκης.
– Τι δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας 

Τα πάνω – κάτω έχουν έρθει στην υπόθεση της εκδίκασης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που συνεχίζεται την Τετάρτη στην Άμφισσα.

‘Εντονη είναι η ανησυχία ότι η δίκη ενδέχεται να πάρει αναβολή μετά το παραλήρημα του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα στις φυλακές του Μαλανδρίνου, που φώναζε “δαίμονες” τους φύλακες και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας επιμένει ότι η δίκη μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου Ε. Κορκονέα, ο οποίος θα χρειαστεί να είναι παρών τις μέρες της απολογίας του. “Η βούλησή μου είναι η δίκη να συνεχιστεί ακόμη και χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου”, υπογραμμίζει ο κ. Κούγιας.

Αρχικά ο Κορκονέας μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο της πόλης αλλά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα.

Ο ειδικός φρουρός που δικάζεται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, χωρίς να υπάρχει αιτία, αφόδευσε μέσα στο κελί του και εν συνεχεία ουρλιάζοντας αποκαλούσε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους “σατανάδες”. 

Έχοντας δημιουργήσει ένα περίεργο σκηνικό σπάζοντας τα πάντα μέσα στο κελί ο Κορκονέας συνέχισε το παραλήρημα, ζητώντας να πάρουν τη λάμπα του κελιού, την οποία αποκαλούσε ήλιο. Φώναζε συγκεκριμένα: “πάρτε τον ήλιο από πάνω μου”. 

Πάντως, οι αστυνομικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το νέο ξέσπασμα του Κορκονέα, καθώς και τον Δεκέμβριο του 2009 είχε δημιουργήσει ανάλογο επεισόδιο στις φυλακές Δομοκού. 

Τότε είχε πιαστεί στα χέρια με τον συγκρατούμενο του και κατηγορούμενο ως συνεργού στην δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, Βασίλη Σαραλιώτη και του φώναζε “είσαι δαίμονας. Πες το Πάτερ ημών”. 

Ωστόσο, το επεισόδιο είχε διαψευστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.     

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε