Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Συλλαλητήριο λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ – ΦΩΤΟ

Συλλαλητήριο λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ – ΦΩΤΟ

Λιμενεργάτες από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΟΜΥΛΕ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργία ενάντια στη ιδιωτικοποίηηση του ΟΛΘ. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια εκαναν πορεία και λίγο μετά τις 17.00 έφτασαν στη Βουλή. Κλειστές αυτή την ώρα η Αμαλίας και η Β.Σοφίας.

Φορώντας μπλούζες με το σύνθημα “δεν πωλείται” οι λιμενεργάτες θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή που σήμερα συζητά το το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ.

Οι λιμενεργάτες καταγγέλουν πως “η κυβέρνηση επιχειρεί με μια συζήτηση-ενημέρωση παρωδία, όπως έγινε με τον ΟΛΠ πριν ένα μήνα, να πάρει το πράσινο φώς για την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του ΟΛΘ”.

Κερδοφόρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης λένε οι λιμενεργάτες

Οπως λένε οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ “το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι διαχρονικά κερδοφόρος Οργανισμός με αποθεματικό της τάξης των 100 εκ. ευρώ και χωρίς καμία δανειακή επιβάρυνση.

Αποτελεί διαχρονικά το σύμβολο της πόλης με ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα την διείσδυση στην Βαλκανική ενδοχώρα, την ανάπτυξη του Τουρισμού, του Εμπορίου, των Μεταφορών και την απευθείας σύνδεση με το νησιωτικό σύμπλεγμα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας και συνθήματα κατά της κυβέρνησης από λιμενεργάτες – ”Δεν θα αφήσουμε να ιδιωτικοποιηθούν τα λιμάνια”!

Συλλαλητήριο λιμενεργατών στον Πειραιά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ – ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε