Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ταλαιπωρία για τους Αθηναίους λόγω…Ερντογάν – ‘Ολα τα μέτρα ασφαλείας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Ο τούρκος πρωθυπουργός φτάνει σήμερα το πρωί στην Αθήνα.

Θα συνοδεύεται από πολυπληθές κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών.
 
 Για την εφαρμογή των μέτρων, τα οποία είναι όπως όλα που λαμβάνονται για επισκέψεις αρχηγών – κρατών και ακόμα πιο αυστηρά, θα διατεθούν συνολικά περίπου 1.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες (Τροχαία,Ασφάλεια, Μέτρων Τάξης, ΜΑΤ ΕΚΑΜ κλπ).

  Για κάθε μετακίνηση του κ. Ερντογάν θα διακόπτεται η κυκλοφορία, ενώ οι χώροι τους οποίους θα επισκεφθεί (Προεδρικό Μέγαρο, Μέγαρο Μαξίμου, Βουλή) θα επιτηρούνται από ισχυρές δυνάμεις, ενώ θα υπάρχουν ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές. 
 

Επίσης ισχυρή αστυνομική δύναμη θα επιτηρεί την πρεσβεία της Τουρκίας, ενώ άντρες της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται και σε κτίρια όπου στεγάζονται γραφεία τουρκικών επιχειρήσεων.
 
Ακόμη, αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή τo απόγευμα της Παρασκευής, καθώς στις 19:00 έχει προγραμματιστεί από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια ενδεχομένως να γίνει πορεία προς τη Βουλή και την τουρκική πρεσβεία.
 
Η Τροχαία θα κάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης – στάθμευσης γύρω οπό το ξενοδοχείο αλλά και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας στους δρόμους όπου θα περνά η πομπή με τον Ερντογάν.
    Τα μέτρα θα λήξουν μετά την αποχώρηση και των τελευταίων της τουρκικής αντιπροσωπείας.

To Newsit θα παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη Ερντογάν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε