Ελλάδα

Τι είπε στους εργαζόμενους του ΤΤ εκπρόσωπος του Υπ.Οικονομικών;

Στο δρόμο βγήκαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στις τράπεζες διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τι απάντησε το Υπουργείο Οικονομικών δια στόματος Γ.Μέργου.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών συγκεντρώθηκαν χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι οι οποίοι νωρίτερα έκαναν πορεία στην Βουλή παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΤΤ, Αντώνης Δεληχάτσιος “ο κύριος Μέργος που μίλησε εξ΄ονόματος του κυρίου Στουρνάρα μας είπε οτι το Υπουργείο καταβάλλει από την πλευρά του μεγάλη προσπάθεια να μη γίνουν απολύσεις ενώ μας είπε οτι η επόμενη φάση του προγραμματισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΤΤ θα γίνει σε συνεργασία μαζί μας”.

Οπως έχει γίνει γνωστό η τρόϊκα δε δέχεται το “σπάσιμο” της τράπεζας σε “καλή” και “κακή” εάν πρώτα δεν απολυθουν 2.300 εργαζόμενοι από τους συνολικά 3.200. Την ίδια ώρα πρόθεση της διοίκησης του ΤΤ είναι να απολυθούν περίπου 450 εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδοτηση ή που που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), κάνει σήμερα 24ωρη απεργία ενόψει των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλειστή η Φιλελλήνων από εκατοντάδες εργαζόμενους στις τράπεζες που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών

 

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 27 Ιουνίου η ειδική καλοκαιρινή κλήρωση – Στη μισή τιμή οι διαθέσιμοι λαχνοί και έπαθλο 150.000 ευρώ στον μεγάλο νικητή
Το Λαϊκό Λαχείο υποδέχεται δυναμικά το καλοκαίρι, με την 3η ειδική κλήρωση για το 2025 να μοιράζει, την Παρασκευή 27 Ιουνίου, μεγάλο καλοκαιρινό...
Λαϊκό Λαχείο
H δράση της εγκληματικής οργάνωσης με πλαστές βεβαιώσεις για Covid – Ο λογιστής, τα 5,7 εκατ. ευρώ, οι 40 εταιρείες και τα 55 ακίνητα
Οι έξι συλληφθέντες και οι έξι συγκατηγορούμενοί τους κατηγορούνται ότι με πλαστές βεβαιώσεις για Covid έπαιρναν χρηματα απο το ελληνικό Δημόσιο για δήθεν κατοικίες και δωμάτια που νοίκιαζαν τον καιρό της πανδημίας.
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος του Δημοσίου 1
Πάνω από 60.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στη Χίο - «Αισθητά βελτιωμένη η κατάσταση της φωτιάς για την ώρα» λέει η Πυροσβεστική
«Οι πολλές εστίες δείχνουν εμπρησμό», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου - Σοβαρότερα τα μέτωπα σε Άγιο Γεώργιο Συκούση που κινείται προς Αρμόλια - Επιχειρούν 18 εναέρια μέσα
Φωτιά στη Χίο
15