Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρέμουν στην κυβέρνηση εκτεταμμένα επεισόδια το Σάββατο – Aπαγορεύουν τις συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Για αύριο, Σάββατο, ήταν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών
– Η απόφαση έρχεται σχεδόν 24 ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντιφασιστών με Γερμανούς ακροδεξιούς στο Μοναστηράκι
– Σε ποιους δρόμους θα απαγορεύονται οι πορείες και οι συγκεντρώσεις
– Διαβάστε την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
 

Στην απαγόρευση των αυριανών συγκεντρώσεων τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και των αντισυγκεντρώσεων προσανατολίζεται η ΓΑΔΑ, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών επεισοδίων.
Συνεπώς, τίθεται νομικό ζήτημα που ενεργοποιεί τη διάταξη απαγόρευσης συγκεντρώσεων.

 

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ – Σε ποιους δρόμους απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις

Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Νίκης – δεξιά Καραγιώργη Σερβίας – αριστερά Σταδίου – δεξιά Βουκουρεστίου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Ι.Δ. Πατέρα – δεξιά Γενναδίου – αριστερά Ιασίου – δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση – δεξιά Λ. Β. Σοφίας – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – δεξιά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας).

Αύριο ήταν προγραμαμτισμένη η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια και την επέτειο 20 χρόνων, καθώς και αντιφασιστική συγκέντρωση. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου:
“Aντιφασιστική συγκέντρωση, αλλά και περιφρούρηση της πλατείας Βικτωρίας,

Σάββατο 30 Γενάρη στις 18.00, ημέρα που τα φασιστοειδή συσπειρώνονται και εξορμούν σε άτυπες ή τυπικές φιέστες εθνικιστικού παροξυσμού και ρατσιστικού μίσους. Προ συγκέντρωση 17.30 στη κατάληψη Νοταρά 26″.

Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε επίσημα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στο Μοναστηράκι, όπου περίπου 20 Έλληνες αντιφασίστες ήρθαν στα χέρια με 15 Γερμανούς, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ακροδεξιοί και βρίσκονταν στην Αθήνα για να παραστούν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα 20 χρόνια από τα Ίμια. (Δείτε εδώ όλα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε