Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Σώθηκε η ζωή 15χρονης χάρη στην έγκαιρη διακομιδή της από τη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία» στο «Γεννηματάς»

Η 15χρονη αποτελεί τον μικρότερο σε ηλικία ασθενή, στον οποίο διενεργήθηκε θρομβεκτομή σε πνευμονική εμβολή στην Ελλάδα

Σε επιτυχημένη θρομβεκτομή υποβλήθηκε στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» μία 15χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία». Σε μήνυμά του στο Χ (πρώην Twitter), ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως «το παιδί σώθηκε και θα συνεχίσει την ζωή του χάρη στις προσπάθειες του ΕΣΥ και στην δυνατότητα μεταφοράς των ασθενών σε εξειδικευμένα Κέντρα Αναφοράς».

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης, η 15χρονη «αποτελεί τον μικρότερο σε ηλικία ασθενή, στον οποίο διενεργήθηκε θρομβεκτομή σε πνευμονική εμβολή στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα πιο σπάνια Πανευρωπαϊκά».

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι «η δυνατότητα που παρέχει το ΕΣΥ να γίνονται διακομιδές και μεταφορές σε εξειδικευμένα κέντρα από άλλα νοσοκομεία, είναι πραγματικά μοναδική και σώζει ζωές»:

«Τελικά η δυνατότητα που παρέχει το ΕΣΥ να γίνονται διακομιδές και μεταφορές σε εξειδικευμένα κέντρα από άλλα νοσοκομεία, είναι πραγματικά μοναδική και σώζει ζωές. Το ακόλουθο σημερινό περιστατικό το αποδεικνύει και έρχεται να απαντήσει με τον καλύτερο τρόπο στην σχετική δημόσια συζήτηση, που προηγήθηκε κυρίως από ανθρώπους άσχετους με τα θέματα της Υγείας τις προηγούμενες μέρες.

Συγκεκριμένα Ασθενής 15 ετών με εμπύρετο από σαλμονέλα μικροβιαιμία και πνευμονική εμβολή, με ταχυκαρδία και υποξυγοναιμία νοσηλεύονταν στη Μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγ Σοφία». Έγινε πολύ γρήγορα μεταφορά στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στην οποία διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ολοκληρώθηκε πριν λίγο, θρομβεκτομή από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο κ Νικόλαο Πτώχη και την ομάδα του.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί τον μικρότερο σε ηλικία ασθενή, στον οποίο διενεργήθηκε θρομβεκτομή σε πνευμονική εμβολή στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα πιο σπάνια Πανευρωπαϊκά.
Από τον κ. Πτώχη εκδόθηκε πριν λίγο η ακόλουθη δήλωση για αυτή την πρωτοφανή επιτυχία του ΕΣΥ:

«Θερμές ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Επιστημονικού συμβουλίου κ Παγώνη, στη διοικήτρια του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» κ Μάϊνα, οι οποίες συντόνισαν τη διακομιδή του παιδιού από κοινού με την διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ Μπαλαούρα και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα τους κ Άδωνι Γεωργιάδη και @mthemisto.

´Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κ Μπαρμπαρέσου, κ Γαζελοπούλου, κ Αστυρακάκη και την κυρία Μπουραζάνη που ανέλαβαν την διασωλήνωση και τη μεταφορά του παιδιού, κάτι καθόλου εύκολο υπό τις δεδομένες συνθήκες.
Το παιδί σώθηκε και θα συνεχίσει την ζωή του χάρη στις προσπάθειες του ΕΣΥ και στην δυνατότητα μεταφοράς των ασθενών σε εξειδικευμένα Κέντρα Αναφοράς».

Ανάρτηση Άδωνι Γεωργιάδη για διακομιδή 15χρονου

Η 15χρονη νοσηλευόταν με πυρετό από σαλμονέλα, μικροβιαιμία και πνευμονική εμβολή, με ταχυκαρδία και υποξυγοναιμία πριν να μεταφερθεί «πολύ γρήγορα» στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στην οποία διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία θρομβεκτομή από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο κ. Νικόλαο Πτώχη και την ομάδα του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του γκαλερίστα που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα
Δύο email φαίνεται πως είναι εκείνα που οδήγησαν στις έρευνες για τον γκαλερίστα ενώ ένας βυζαντινολόγος από την Κύπρο αποκάλυψε την υπόθεση με το Ευαγγέλιο
Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του γκαλερίστα που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα
Κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε πολύωρο μπλόκο στο λιμάνι της Λέσβου - Αντιδράσεις για τα μέτρα καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με την αναστολή λειτουργίας των τυροκομείων, αλλά και με την απουσία οργανωμένης εναλλακτικής για τη διάθεση της παραγωγής
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου στη πόλη της Μυτιλήνης. Έχουν αποκλείσει το λιμάνι της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιβαστούν στο καράβι για Πειραιά, καθώς και 1000 περίπου τουρίστες από Τουρκία