Ελλάδα

Αφιέρωμα για την Αθήνα σε αυστριακή εφημερίδα

«Αθήνα, η πόλη των αρχαίων Θεών» είναι ο τίτλος στο σημερινό της φύλλο και στο ειδικό της ένθετο «Καλύτερη ζωή». Την ώρα που άλλες χώρες μας "προσβάλλουν" με τα πρωτοσέλιδά  τους η Αυστρία μας αποθεώνει!

Η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» παρουσιάζει το ταξιδιωτικό αφιέρωμα σημειώνοντας στον υπότιτλο, πως η Ελλάδα γενικά και η Αθήνα ειδικότερα προσελκύουν δια μαγείας τους ενδιαφερόμενους για ιστορία, και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από οικονομική κρίση, κρατική χρεοκοπία και γενική απεργία και η πρωτεύουσά της, η Αθήνα, έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από κυκλοφοριακή συμφόρηση, νέφος και θόρυβο, τονίζεται στο αφιέρωμα.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην Ακρόπολη, στο «σπουδαιότερο μνημείο της μητρόπολης των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων».

Παρουσιάζεται επίσης ο Παρθενώνας, το αξιοθέατο που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα των εκατομμυρίων επισκεπτών της Αθήνας, παρά τα «τραύματα» που έχει προξενήσει το καυσαέριο. Η ιστορία της κατασκευής του, όπως επίσης και ο συμβολισμός της γλαύκας και η σημασία της θεάς Αθηνάς στην αρχαιότητα.

Εξαιρετικά εντυπωσιακά και συγχρόνως έντονα επηρεασμένα από την ελληνική αρχαιότητα είναι τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης, σημειώνουν οι συντάκτες. Μετατρέπουν την επίσκεψη στην πρώτη «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» που ήταν η Αθήνα το 1985, σε πολιτιστική απόλαυση.

Πολλά από αυτά τα μουσεία, οι λάτρεις του Πολιτισμού θα ανακαλύψουν στην κομψή αθηναϊκή συνοικία Κολωνάκι, που παλιά θεωρούνταν η συνοικία των ξένων πρεσβειών, που μερικές από τις σημαντικότερες παραμένουν εκεί μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, αναφέρονται στο δημοσίευμα το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη αλλά και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Διαβάστε επίσης: Η Κωνσταντινούπολη μας «κλέβει» τους τουρίστες

Το BBC υποκλίνεται στη Σαντορίνη!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν δύο οδηγοί για επικίνδυνη οδήγηση στην Θεσσαλονίκη - Ο ένας έτρεχε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ
Βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις που αφορούν σε παραβίαση ορίων ταχύτητας οχημάτων, 8 για θόρυβο και τροποποιημένες εξατμίσεις και 18 για διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις
Περιπολικό 6
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη - Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε «κόκκινη αγγελία» από την Interpol
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 124 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη, 3 κινητά τηλέφωνα και 1.050 ευρώ
Περιπολικό