Ελλάδα

Αγία Βαρβάρα: Συνελήφθη 45χρονος δραπέτης φυλακών έπειτα από εννέα μήνες

Μαζί του συνελήφθη και μια 30χρονη η οποία είχε μαζί της ένα περίστροφο με σβησμένα τα στοιχεία

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (25.6.2025) ένας δραπέτης φυλακών ηλικίας 45 ετών στην Αγία Βαρβάρα, ενώ μαζί του συνελήφθη και μια 30χρονη για υπόθαλψη η οποία είχε στην τσάντα της όπλο.

Ο 45χρονος συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου, ψευδή κατάθεση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, εντόπισαν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας τον 45χρονο μαζί με την γυναίκα και τους σταμάτησαν για έλεγχο.  Ο 45χρονος έδωσε ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς.

Έπειτα από διασταύρωση των στοιχείων του, σε βάση δεδομένων που φέρουν οι περιπολίες, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που έδωσε αντιστοιχούσαν σε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Ακόμα, στην κατοχή της 30χρονης και πιο συγκεκριμένα στην τσάντα της βρέθηκε περίστροφο με 3 φυσίγγια στον κύλινδρο και σβησμένα τα στοιχεία.

Το όπλο που βρέθηκε στη τσάντα της 30χρονης
Το όπλο που βρέθηκε στη τσάντα της 30χρονης / astynomia.gr

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είναι δραπέτης από Κατάστημα Κράτησης της χώρας από τις 3-9-2024, μετά από άδεια που είχε λάβει και δεν επέστρεψε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, εξέτιε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, καθώς τον Δεκέμβριο του 2020 πυροβόλησε κατά επιβατών αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους από σύγκρουση του οχήματός τους με σταθμευμένα αυτοκίνητα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η «μαύρη λίστα» του 43χρονου που δολοφόνησε ιδιοκτήτη καφετέριας στη Λαμία - «Είχε γράψει ανθρώπους που δεν συμπαθεί»
Ο 43χρονος κατηγορούμενος έτρεφε αισθήματα μίσους και για άλλους γνωστούς του, είχε δημιουργήσει μία λίστα με τα ονόματά τους, ωστόσο το όνομα του δολοφονημένου 59χρονου δεν ήταν μέσα στη «μαύρη λίστα»
Ο καθ'ομολογίαν δράστης στη Λαμία
2
40χρονη ηθοποιός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με κατσαβίδι σε έγκυο και τον αρραβωνιαστικό της στον Βύρωνα
Το ζευγάρι, που είναι και γείτονες της ηθοποιού, προσπάθησε να δώσει νερό στο σκυλάκι της 40χρονης το οποίο είχε κλείσει έξω από το διαμέρισμα, και τότε εκείνη φέρεται να τους επιτέθηκε, πράγμα που η ίδια αρνείται
Περιπολικό και ασθενοφόρο
5