Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ακινητοποιήθηκε τρένο σε τούνελ ανάμεσα σε Δομοκό και Λιανοκλάδι – Η βλάβη αποκαταστάθηκε – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ακινητοποιήθηκε τρένο σε τούνελ ανάμεσα σε Δομοκό και Λιανοκλάδι – Η βλάβη αποκαταστάθηκε – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Περιπέτεια για 325 επιβάτες του intercity 53 που ταξίδευε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Το τρένο ακινητοποιήθηκε σε τούνελ ανάμεσα σε Δομοκό και Λιανοκλάδι λόγω μηχανικής βλάβης.

Ειδικότερα, το τρένo αναχώρησε στις 10:15’ το πρωί της Πέμπτης (29.06.23) από τη Θεσσαλονίκη και γύρω στις 12:45’ το μεσημέρι βρισκόταν στη σήραγγα Όθρυς πάνω από τη Στύρφακα, όταν και ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη.

Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.   

Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.   

Στο τρένο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδ».   

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις