Ελλάδα

Ακριβότερο κατά 11% με 12% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ

«Τσουχτερό» θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς θα κοστίσει ακριβότερα κατά περίπου 11 με 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό λέει η ΕΣΕΕ, λόγω αύξησης των τιμών. Την εκτίμηση αυτή έκανε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ).

Το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ προχώρησε στην ετήσια έρευνά του σχετικά με το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού για το 2022, σύμφωνα με την πάγια πρακτική του και – όπως ανακοινώθηκε – από τις τιμοληψίες προκύπτει πως το κόστος για το εφετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι ακριβότερο. Ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, 6 έως 8 ατόμων, κυμαίνεται φέτος από 92,55 έως 127,07 ευρώ. Πρόκειται δηλαδή, για μια μεταβολή προς τα πάνω της τάξης του 11,6% έως 12,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2021.

Το εύρος των τιμών για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς προϊόντων διαφορετικής ποιότητας σε αρκετές τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων.

Δεν έχουν συμπεριληφθεί κάποια προϊόντα από το «εορταστικό καλάθι»

Υπογραμμίζεται δε στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ ότι για λόγους συγκρισιμότητας των δεδομένων με τις προηγούμενες ετήσιες έρευνες του ΙΝΕΜΥ για την εκτίμηση του κόστους του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού δεν έχουν συμπεριληφθεί κάποια προϊόντα που εντάσσονται στο «εορταστικό καλάθι». Αντίθετα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες καταγράφονται όπως κάθε χρόνο ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» ή στο «εορταστικό καλάθι».

Mετά την εορταστική περίοδο, το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πρόκειται να διενεργήσει πανελλαδική έρευνα σχετικά με την εξέλιξη των πωλήσεων κατά την εορταστική περίοδο στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πώς δρούσε το κύκλωμα του «Πούτιν» με την «αυτοκρατορία» των λαθραίων τσιγάρων: Ο «κινέζος» και η ζημιά εκατομμυρίου στο δημόσιο
Τα δύο αδέλφια και αρχηγοί του κυκλώματος δήλωναν μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ - Οι κωδικές ονομασίες, ο ρόλος του συλληφθέντα αστυνομικού και οι βίλες με τις εκκλησίες των «εγκεφάλων»
Όπλα
Ανανεώθηκε πριν 35 λεπτά
«Της έκανα ΚΑΡΠΑ και άρχισε να βγάζει υγρά από τη μύτη» λέει ο σεφ που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στη 2χρονη που έπεσε στο σιντριβάνι στην Καλλιθέα
Ο Γιώργος Μαρκουράκης, σεφ σε κατάστημα εστίασης της περιοχής ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι και του έκανε ΚΑΡΠΑ
Το κοριτσάκι με τον πατέρα του
11
Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία: Υπερχείλισαν ποτάμια, φόβοι μην σπάσουν τα αναχώματα
Ο δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε σε τεχνητή εκτόνωση των πιέσεων, ανοίγοντας τα θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίου, για να μην σπάσουν τα αναχώματα
Φωτογραφία από Forecast Weather Greece