Ελλάδα

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από αναρχικούς στη Μαίρη Μπόση

Με κείμενό τους, όπου "βαφτίζουν" την επίθεση με μπογιές στη Μαίρη Μπόση "καλλωπισμό", ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή, το πρωί της Πέμπτης (15.03.2018) σε αίθουσα του πανεπιστημίου Πειραιά.

Οι αναρχικοί αναφέρουν στο κείμενό τους που ανέβηκε στο indymedia πως η εισβολή σε αίθουσα του πανεπιστημίου Πειραιά έγινε «σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς που διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες”». Και με ειρωνεία χαρακτηρίζουν “καλλωπισμό” το γεγονός πως περιέλουσαν με μπογιές την καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Μαίρη Μπόση, εν ώρα μαθήματος…

Έχουν επίσης ανεβάσει και φωτογραφίες από το πανό που σήκωσαν μέσα στην αίθουσα. Αρχικά, δεν ανέβασαν φωτογραφίες με τη Μαίρη Μπόση “λουσμένη” με κόκκινη μπογιά. Το έκαναν όμως αργότερα.

panepistimiopeiraia

«Καλλωπισμός» η επίθεση στη Μαίρη Μπόση

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί».

[read4more]

Και η αναφορά στην ίδια τη Μαίρη Μπόση είναι η εξής: «Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην “αντιτρομοκρατική” πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν στη συνέχεια του κειμένου τους, θεωρούν ότι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά -μεταξύ άλλων που της “προσάπτουν”- «έχει σταθεί με συνέπεια απέναντι στους φυλακισμένους αγωνιστές, τις ριζοσπαστικές πρακτικές των ανατρεπτικών κινημάτων και στους κοινωνικούς αγώνες ευρύτερα».

bosi papei bosi papei

Γιατί έγινε η εισβολή

Επίσης, οι αναρχικοί αναφέρουν ότι η εισβολή στην αίθουσα του πανεπιστημίου Πειραιά έγινε αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γ. Τσάκαλο.

panepistimiopeiraia

«Οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης».

Καταδικάζει το Πανεπιστήμιο Πειραιά

«Απερίφραστα» καταδικάζει η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς την επίθεση που δέχθηκε η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση εν ώρα διδασκαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η πρυτανική αρχή χαρακτηρίζει «προσβλητική» την ενέργεια των ατόμων που εισήλθαν στον χώρο του πανεπιστημίου. «Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σύσσωμο στο πλευρό της συναδέλφου και συνεχίζει να επιτελεί το ακαδημαϊκό του έργο όπως κατά κανόνα πράττει. Τονίζεται δε ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος που προάγει τη γνώση και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όχι φερομένων σκοπιμοτήτων και ξένων προς το έργο του αντιπαραθέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της πρυτανείας του ΠΑΠΕΙ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο «ληστής με τα τατουάζ» και οι κατασκευαστές της βόμβας που εξερράγη στη Θεσσαλονίκη - Η 39χρονη άφησε τον μηχανισμό και γύρισε να τον ελέγξει
Η 39χρονη είχε σχέσεις με τον λεγόμενο «ληστή με τα τατουάζ», ο οποίος είχε συλληφθεί πριν 4 χρόνια κι είχε κλέψει την τράπεζα στη Μητροπόλεως, «χτύπημα» στο οποίο συμμετείχε και η νεκρή γυναίκα
Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης της βόμβας στη Θεσσαλονίκη 7
Αθώος ο 67χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στις Σέρρες για κατασκοπεία - Τον «τσάκωσαν» να φωτογραφίζει στρατόπεδο
Η σύλληψη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο 67χρονος εντοπίστηκε από στρατιωτικούς έξω από το στρατόπεδο του «Ίλαρχου Γεωργίου Κλεισάρη» να βγάζει φωτογραφίες
Η πύλη ενός στρατοπέδου 4
Ανανεώθηκε πριν 38 λεπτά